Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Gökhan’dan Zeytin Yorumu

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, son günlerde gündeme oturan zeytin yasa tasarısına ilişkin değerlendirmede bulunarak “Bunun hesabını veremezsiniz” dedi.

Bu hafta içinde mecliste görüşülecek olan Üretim Reform Paketi kabul edilirse gündeme gelecek en önemli değişikliklerin başında Zeytinlik Kanununun omurgası olarak nitelendirilen daha önce altı kez Meclis’te reddedilen 4. madde değişikliği geliyor. Bu madde Genel Kurul’da da değişmezse, zeytinlik sahalarda kamu yararı kararı alınması ve zeytinlik koruma kurulu ile Tarım Bakanlığının onay vermesi halinde maden ve sanayi yatırımı yapılabilecek.

Haziran Ayı Meclis Toplantısında konuyu gündeme taşıyan Başkan Gökhan; “İlla bu taraflarda bir şeyleri bozacaklar. Koskoca Anadolu da yer kalmadı bizim zeytinlikler kalmadı. 6.kez geldiniz. Anlaştık, uzlaştık konut ya da turizm tesisi yapmayacağız diyorlar. Kamu yararı kararı alınırsa sanayi tesisi yapılacak, kararı kim verecek. Vali verecek.  Biz salak mıyız? Kaz dağlarındaki ormanları altın için yakmayı Sanayi tesisi madem kamu yararı kararını vali verecek sanayi alanı olarak biz salak mıyız?  Zeytinliği ille yıkacaksınız kaz dağlarındaki ormanları altın aramak için yok etmeyi, yakmayı, yıkmayı göze alıyorsunuz. Şimdi de sıra geldi zeytinliklere. Eğer bunların yatacak yeri varsa ben hiçbir şey bilmiyorum. 500 yıllık ağaçlar var. Bu yörenin en önemli ürünüdür zeytin. Sanayi yapacak başka bir yer mi yok” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech