Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Gökhan “Doğaya tacizi bırakın”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bugün TBMM’de görüşülmesi beklenen zeytin yasası için düzenlenen basın açıklamasında; “Çanakkale’ye yönelik ve zeytinlik yörelerine yönelik tacizden vazgeçmeleri lazım. Bunlar doğa tecavüzünden başka bir şey bilmiyorlar. Tecavüzcü Coşkun gibi oldu bunlar” dedi.

Kent Konseyi Çevre Meclisi öncülüğünde bugün meclis gündemine gelecek zeytin yasasındaki değişikliklerin TBMM’den geçmemesi için Cumhuriyet Meydanı’ndan bir basın açıklaması ile tüm yurttaşlara ve 550 milletvekiline çağrı yapıldı. Çevre Meclisi yaptığı basın açıklamasında; “Söz konusu zeytin yasasında yapılan değişiklikte zeytinliğin tanımı değiştirilmiş, dekarda 10 ağaç bulunan yerler zeytinlik olarak kabul edilirken, ağaç sayısı dekarda 15’e çıkarılmıştır. Böylece 170 milyon ağacın yaklaşık 120 milyonu zeytincilik kapsamı dışına çıkarılmış ve talana açık hale getirilmiştir. Bu değişiklik termik ve madencilik lobilerinin saldırısıdır. Zeytin ağacını katledenlere zeytin başına 2000 TL ceza kesileceğini belirtilmekte, böylece dekarda 15 adetten fazla zeytin bulunan sahaların zeytinlik kapsamı dışına çıkarılması paraya bağlanmaktadır. Tüm yurttaşlarımızı olayın takipçisi olmaya davet ediyor ve 550 milletvekilini göreve çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.

“ZEYTİNLERİMİ KORUMAK ZORUNDAYIM”

Akçapınar Köyü’nde zeytinlikleri olan Kıymet Kanun ise sert bir konuşma yaparak, “Bu adamlar bir ağaç zeytin dikti mi? Bu nasıl vicdansızlık. Yapamazlar, halk olarak karşısındayız. Ben nereye olsam gideceğim bu zeytin ağacı için. 300 ağaç zeytinim var ben korumak zorundayım. Zeytin bizim nimetimiz. Zeytin olmasa nasıl yaşayacağız. Halkı öldürdüler temelli. Adım Kıymet Kanun. Ben kanun adamıyım” dedi.

“AĞAÇ DİKMEK KESMEYİ GEREKTİRMEZ”

Katılımın yüksek olduğu basın açıklamasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a basın mensupları tarafından AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu’nun zeytin ağaçlarının kesimi ile ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin, “71 milyon zeytin ağacı diken bir iktidar neden zeytin kessin?” sözleri soruldu. Başkan Gökhan; “O kadar ağacı dikmiş olmak geri kalanları kesmeyi haklı kılmaz. Zeytin bu yörenin çok önemli bir tarım ürünüdür. Burada bir maden ocağı ya da sanayi kuruluşu için zeytinliklerin katledilecek olmasını anlamak mümkün değil. Diğer alanlar bitti de zeytin alanları mı kaldı ortadan kaldırılıp maden yapılacak. Zeytin ağaçlarına taciz bu hükümetin başından beri devam ediyor. Olağanüstü halde yaşıyoruz. Bir kanun hükmünde kararname ile bunu çıkarmaya çalışıyorlar. Sadece çevreciler değil, Çanakkaleliler olarak bu yöredeki zeytinliklerin korunması tarafındayız. Dünyada önemli bir zeytin üreticisi ülkeyiz. Zeytinlik alanlarımızı ıslah edeceğimize yeni zeytinlik alanları açacağımıza, mevcut alanları tahrip etmek suretiyle buraların sanayi ve madene açılmasına şiddetle karşıyız. Konut ve turizm tesisi yapmayacaklarmış. Zeytin ağacını kestikten sonra bir kıymeti yok.  Tarıma dayalı sanayi dediğimiz bir vizyonumuz var. Çanakkale’ye yönelik ve zeytinlik yörelerine yönelik tacizden vazgeçmeleri lazım. Sadece zeytin değil, altın işletmesi için ormanlara da tecavüz var. Bunlar doğa tecavüzünden başka bir şey bilmiyorlar. Tecavüzcü coşkun gibi oldun bunlar. Doğa tecavüzcüsü. Bunun kesinlikle sona ermesi lazım. Sonuç itibari ile bu duyarlılığı göstermelerini bekliyorum. Kuranı kerimde geçen barışın simgesi bir bitki. Onu çoğaltalım. Ortadan kaldırmayalım. Bu büyük ayıp, büyük günahtır. Parlamentonun bunu düşünmesini bekliyorum. Madenciler sanayiciler vekilleri kandırıp bu yasayı geçirmeye çalışsa da milletin vekillerinin yasaya ‘dur’ demesini istiyorum. Umuyorum başarılı olacağız” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech