Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TKDK’dan Yatırımcılara Müjde

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Çanakkale İl Koordinatörlüğü tarafından Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile ilgili 2. Başvuru Çağrı İlanı’na çıkılacağı müjdesini verdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörü Cem Akşit, Haziran ayında IPARD-II Programı kapsamında 2. Başvuru Çağrı İlanı’na çıkılacağı müjdesini verdi. Çağrı ilanında yer alacak “103-Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” sektörü başlığı altında;

Süt ve süt ürünleri işleme tesisleri, Süt toplama merkezleri, Kırmızı et kesimhaneleri, parçalama ve işleme tesisleri, Kanatlı eti kesimhaneleri, parçalama ve işleme tesisleri, Su ürünleri işleme ve balık yağı tesisleri,

Soğuk hava depoları ve bu depolara yönelik paketleme tesisleri konularında başvurular kabul edilecek. Bu alanlarda başvuru yapacak yatırımcılar, özellikle soğuk hava depoları olmak üzere işleme tesislerinin işletme giderlerinde önemli bir kalem olan elektrik masraflarının düşürülmesi için, kendi tesislerinin ihtiyacı kadar olan elektrik üretimine yönelik yenilenebilir enerji sistemleri kurulumu konusunda destek alabilecek.

Çağrı ilanı kapsamında mikro ölçekli işletmelerin başvurularının önündeki engellerin kalkacağını, kırmızı et kesimhane ve parçalama tesislerine yönelik yapım işlerinin uygun harcamalar listesinde yer alacağını belirten Akşit, Çanakkalelileri %50 hibe desteği imkanı ile yatırım yapmaya davet ediyor.

Haber Merkezi

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech