Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suyumuz ucumuz mu pahalı mı?

Çanakkale Belediyesi Haziran Ayı

Çanakkale Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında su fiyatları yeniden gündeme geldi.  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Çanakkalelilere sesleniyorum. Suyunuz pahalı değil” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan geçtiğimiz günlerde kent konseyi ziyaretinde su fiyatları ile ilgili bir açıklama yaparak “En pahalı su Çanakkale’de. O pahalı suya imza atan belediye meclisi olabilir” demişti.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuyu gündeme getirdi. Su fiyatlarının bir yönetmeliğe göre hesaplandığını ve yasal dayanaklarını ifade eden Başkan Gökhan bir tonluk fatura üzerinden alınan vergileri ve giderleri değerlendirdi. Sonrasında İl merkezlerindeki ve ilçelerdeki ön ödemeli sayaç tarifesini meclise sundu. Ön ödemeli iller bazında 16 ilde 1,95’lik fiyatla ikinci sırada, Mekanik sayaç tarifesinde 2,95 ile 9. Sırada Çanakkale’nin olduğunu vurgulayan Başkan; “Her bütçe zamanında, her vesile ile Çanakkale en pahalı suyu içiyor diyenler için manzara budur. Beş yıldır zam yapılmadı, iller ve ilçeler bazında mukayesemiz belli… Buradan Çanakkale halkına sesleniyorum. Suyunuz pahalı değil. Yanlış algı yaratılmaya çalışılıyor ama giderler belli. Sayın Milletvekili Turan’ın başka önerisi varsa dinlemeye hazırız” dedi.

AK Parti Grubu’ndan Kadir Eren Kemerli; “Yapmış olduğumuz komisyon toplantılarında ve incelemelerinde yapmış olduğumuz bir hesap var. Belediyemizin sudan elde ettiği gelir ve giderler arasında bir oranlama yaptığımızda yaklaşık 7-8 milyonluk bir gelir elde ettiğini görüyoruz. Eğer uygun görürseniz, Çanakkale halkının en önemli tüketim maddesi olan suyun fiyatını biraz daha indirebiliriz. Bu dönemdeki plan bütçe döneminde tekrar bu konuyu gündeme getirebiliriz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Başkan Gökhan ise “Belediyenin gelirinin olmasının size ne zararı var, giderler ortada, maliyet ortada” diye cevapladı.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech