Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşkur’dan İstihdama Tam Destek

Mesleki deneyimi veya iş

Mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişileri istihdam etmek amacıyla İŞKUR tarafından başlatılan İşbaşı Eğitim Programları sayesinde Çanakkale’de çok sayıda kişi istihdam edildi.

İŞKUR tarafından mesleki deneyimi ve iş tecrübesi olmayan kişilere hem mesleki deneyim ve iş gücü kazandırmak hem de bu kişileri istihdam etmek için başlatılan İş başı Eğitim Programları sayesinde Çanakkale’de çok sayıda kişi çeşitli iş yerlerinde istihdam edildi. İşbaşı Eğitim Programı ile işyerinde çalışan istihdam etmek isteyen işverenin en az iki çalışanı olması gerekiyor. İşbaşı Eğitim Programlarından çalışan olarak faydalanmak için ise işsiz olmak ve İŞKUR’a kayıtlı olmak gerekiyor.

Bu şartları taşıyan işçi ve işverenler İŞKUR tarafından desteklerle sağlanan bu programdan faydalanıyor. 2016 yılında Çanakkale’de İEP’dan toplamda 519 işyeri faydalandı. Yine aynı yılda Çanakkale’de 799 kişi ise bu program çerçevesinde istihdam edildi. 2017 yılının Mayıs ayı sonuna kadar ise 107 program dâhilinde 187 kişiye iş olanağı sağlandı. Çanakkale İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan gazetemize yaptığı açıklamada bu ve bunun gibi İŞKUR tarafından yapılan programlar kapsamında Çanakkale’de işsizlik sorununa büyük ölçüde çözüm sağlandığını ve Çanakkale’de işsizlik oranlarının yıldan yıla giderek azaldığını belirtti.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech