Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şampiyon Eyüpcan’a Meclisten Ödül

Çanakkale Belediyesi Haziran Ayı

Çanakkale Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye Jimnastik Şampiyonasında birincilik ödülünü Çanakkale’ye getiren Down sendromlu Eyüpcan Arslan ve ailesi mecliste tebrik edildi.

Çanakkale Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı cuma günü gerçekleştirildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye Jimnastik Şampiyonasında birincilik ödülünü Çanakkale’ye getiren Down sendromlu Eyüpcan Arslan’ı tebrik ederek, ödüllendirdi.

Başkan Gökhan, konuşmasına Gelibolu şehidimizi anarak başladı; “Gelibolu’da bir şehidimiz vardı, evvelsi gün elim bir helikopter kazasında 13 askerimizi vatan evladını yitirdik. Aynı zamanda yine üç tane şehidimiz var farklı illerde… Daha önce yine bu ay içerisinde başka şehitlerimiz de gelmeye devam etti. Umuyorum, temenni emek zorundayız, bunlar son olur. Hem ailelerine hem de ülkemize başsağlığı diliyorum. Ailelere sabır diliyoruz.” dedi.

“ATATÜRK ENSAR’CI DEĞİLDİ”

Başkan Gökhan TVNet’te yayımlanan “Derin Tarih” isimli programda Mustafa Kemal Atatürk ve Afet İnan hakkında söylenen skandal sözlere sert bir dille yanıt verdi. Başkan Gökhan; “Mustafa Kemal Ensar’cı değildi,  Milliyetçi ve vatanseverdi.

“FİTRELERİNİZİ OKULLARA VEREBİLİRSİNİZ”

Dolu geçen Haziran Ayı Meclis Toplantısında ramazan fitreleri hakkında öneride bulunan Başkan Gökhan; “Ramazan ayı fitre ve zekâtlarınızı dar gelirli ailelerin olduğu bölgelerdeki okullara vermenizi öneririm” dedi. Toplantıda geçtiğimiz günlerde Bülent Turan’ın “Çanakkale’de su fiyatları çok pahalıdır, mücadele edin” sözlerine belgelerle yanıt veren Başkan Gökhan Çanakkale halkına seslenerek ‘suyunuz pahalı değil’ açıklamasında bulundu.

ŞEHİDİMİZE VEFA ÖRNEĞİ

Geçtiğimiz ay açılışı gerçekleştirilen Sağlıklı Yaşam Parkı’nın adı Haziran ayı oturumunda oybirliği ile Şehit Kıvanç Kaşıkçı Sağlıklı Yaşam Parkı olarak belirlendi. Başkan Gökhan, “Şehidimiz Kıvanç Kaşıkçı’nın adını, askeri rütbelerini vermeden Sağlıklı Yaşam Parkına verdik. Şehitlikten üst bir mertebe yoktur” dedi.

“SIRA GELDİ ZEYTİNLİKLERE…”

Zeytin yasası hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Gökhan kamuoyunu sağduyulu olmaya çağırarak; “Zeytinliği ille yıkacaksınız kaz dağlarındaki ormanları altın aramak için yok etmeyi, yakmayı, yıkmayı göze alıyorsunuz. Şimdi de sıra geldi zeytinliklere… Eğer bunların yatacak yeri varsa ben hiçbir şey bilmiyorum. 500 yıllık ağaçlar var. Bu yörenin en önemli ürünüdür zeytin. Sanayi yapacak başka bir yer mi yok” dedi.

Ülke ve kent gündemine ilişkin konuların ardından meclis gündemine geçildi.

Dilek Akşen

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech