Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’den Yola Çıktı… Küba İle Sağlık Köprüsü Kurdu

Kim derdi ki Çanakkale’den

Kim derdi ki Çanakkale’den yola çıkacak, Almanya’da sonrasında İstanbul’da eğitim görecek ve sağlık sektörünün ‘ilk’leri arasına girmek için mücadeleye başlayacak. Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı  Umurbey Beldesi’nde tanınmış bir ailenin oğlu Melih Ertopçu… Ailesinin tanınmışlığı ile değil kendi başarıları ile gündeme gelmek istiyor ve ilk adımı da atmış durumda.

BAŞARILI BİR EĞİTİM SÜRECİ

Çanakkale’nin Lapseki İlçesi Umurbey Beldesi’nde Ertopçu Ailesi’nin Almanya’ya gitme kararı almasıyla ilkokulu Almanya’da bitiren Melih Ertopçu’nun  başarıya giden yol kıvamındaki öyküsü ve kararlılığı İstanbul’da  liseyi, sonrasında Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Bölümü, Yönetim Bilimleri ve İnşaat Mühendisliği diplomasını almasıyla devam ediyor.

ARAŞTIRIP KARAR VERDİLER

32 yaşındaki Melip Ertopçu kendisi gibi akademik titre sahip Ferhat Gürbüz ve  Uğur Yücel ile birlikte Küba’nın sağlıkta bir adım önde olması gerçeğinden yola çıkarak araştırma yapmaya başlıyorlar ve sağlık alanında “Küba’ da Kansere Karşı Alternatif Tedavi” mesajını vererek QBA Medi Tours şirketini kuruyorlar.

ŞİRKET KURULUYOR

Şirkette görev dağılımı yapıldıktan sonra  hedefe doğru yürüyorlar. QBA Medi Tours kurucu CEO’su Melih Ertopçu ne yaptıklarını “Küba devleti ile sağlık alanında iş birliği kurup, ‘Sizin sağlığınızı kendimizinki kadar önemsiyoruz’ felsefesiyle kansere ve diğer çaresiz hastalıklara alternatif  tedavi yöntemleri sunmaktadır… Akciğer kanserine karşı aşı ve diğer kanser tipleri için hayat kalitesi programı sağlık hizmetlerinin başında gelmektedir” diyerek anlatıyor.

ŞİRKET İLKELERİ VE ÇALIŞMA

Ertopçu, “Neden Küba?” sorusuna şöyle cevap veriyor;  “Küba, bize devletlerin sağlıkta öncü bir rol oynaması gerektiğini gösterdi. Küba’da benzersiz bir sosyal ve sağlık hizmetleri sistemi var. Tüm vatandaşlar için kaza, sağlık, bakım ve işsizlik sigortası vergilerle finanse ediliyor. Her Kübalı kapsamlı önleyici sağlık hizmeti garantisi altında bulunuyor. Küba’ da yüksek eğitimli doktor sayısı diğer ülkelere göre oldukça fazla.  Küba’da 1.000 kişi başına 6.12 hekim düşmektedir. Türkiye’de ise 100 bin kişiye 179 doktor düşüyor. Küba’da her belediyeye bir veya daha fazla birinci basamakta çalışan hekimler atanıyor.  Böylece hekimler aynı insanların sağlığından yıllarca sorumlu oluyor.Küba tıbbi araştırmalar üzerine dünyada bir numara. Dünya da ilk kez menenjit ve hepatit B aşısı Küba’da geliştirilmiştir. QBA Medi Tours, Küba’daki sağlık sektörüyle detaylı şekilde ilgileniyor. QBA Medi Tours, her iki ülkede de şirket olarak yasaldır. QBA Medi Tours, Sağlık Bakanlığı’ndan, Dışişleri Bakanlığı’ndan, Küba Elçiliği’nden ve  Küba Konsolosluğu’ndan onaylanmış durumdadır. QBA Medi Tours, Küba ve Türkiye ile sağlık alanında bağlantılı şekilde çalışmaktadır.  Unutmayın! Her Küba turu sunan ajans bu statüye sahip değildir. QBA Medi Tours, şeffaf bir şekilde çalışmaktadır. Fiyatlarımız, hizmetlerimiz ve terapiler açık ve net şekilde hastalarımıza sunulmaktadır.  QBA Medi Tours, hastalarımızın hiçbir gizli maliyetle karşılaşmayacağını garanti eder”

TEK YAPMANIZ GEREKEN BAŞVURMAK

Zaman kavramının  çok değerli olduğunu bildiklerini ifade eden Melih Ertopçu, şirketin işleyişini ve sağlık alanındaki bakış açısını da “Uzmanlarımız, size kolaylık olması için yardımcı olmaya her zaman  hazır. Süreci başlatmak için hastalarımızdan raporlarını istiyor ve onları Küba’ da ki doktorlarımıza gönderiyoruz. Raporlar incelendikten sonra hasta aşı için uygunsa QBA Medi Tours’a hastane tarafından bilgi geliyor ve sizin için özel tur planı başlıyor. Tur planına dahil olan hizmetler; vize işlemleri, uçak bileti, özel hastanede tedavi, konaklama, yeme içme, gerekli evraklar, Küba cep hattı ve size danışmanlık hizmeti veren profesyonel ekibimizdir. Tek yapmanız gereken başvurmak”

Ayrıntılı bilgi  için detaylı olarak hazırlanmış http://www.qba-meditours.com adresini ziyaret etmenin ve iletişime geçmenin yeterli olacağını söyleyen Ertopçu, kansere karşı alternatifin olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çiziyor.

Cemal Oral

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech