Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ölüm veya yaralanma mı olmalı?

Çanakkale’de ev bahçelerindeki ağaçlardan

Çanakkale’de ev bahçelerindeki ağaçlardan sarkan dallar, yüzünden kaldırımda yürüyen vatandaşlar zorluk yaşıyor. Budanmayan dallar, akıllara 2016 yılında yaşanan ölümlü kazayı getiriyor.

Çanakkale’nin hemen her mahallesinin sokaklarında ev bahçelerinden yola sarkan dallar Belediye tarafından budanmadığı için kaldırımda yürüyen kentli zor anlar yaşıyor. Kaldırımda yürümeye çalışan vatandaş, sarkan dallar yüzünden ya başını eğmek veya yana doğru bükmek zorunda ya da kaldırımdan inerek dal olan bölgeyi yoldan yürümek zorunda… Sarkan dallar yüzünden kaldırımdan yürümeyip yoldan yürümek ise vatandaş açısından tehlike arz ediyor.

Genellikle dut ağaçlarının dallarının kaldırımdaki yayaları zorladığı görülürken, kentli Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin bu dalları budayarak bu sorunu çözmesi gerekirken neden hala böyle bir işlem yapılamadığını merak ediyor. Bu sarkan dallar bilhassa görme engelliler için tehlike oluşturuyor. Hatırlanacağı üzere 2016 yılının Ağustos ayında Kayserili Ahmet Paşa Caddesi üzerindeki Valilik durağında budanmamış bir ağacın dalının koparak bir vatandaşın başına düşmesi ile vatandaş hayatını kaybetmişti. Kentli bu dalların budanması ve yine böyle bir ölüm ya da yaralanma ile sonuçlanmadan önlem alınması gerektiği noktasında yetkililerden bir an önce hizmet bekliyor.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech