Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafik Şubeden Plaka Uygulaması

Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı

Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube ekipleri, Çanakkale’de kent merkezinde farklı noktalarda sahte plaka uygulaması gerçekleştirdi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri Amerikan Pres Plaka olarak da bilinen standart dışı sahte plakalar için dün şehrin farklı noktalarında eş zamanlı uygulama gerçekleştirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 3 Temmuz’dan itibaren 11 santimetre genişlik ve 52 santimetre uzunlukta, sadece Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve bu Federasyona bağlı Odalar tarafından mühürlenen araç plakaları dışında plakalara sahip araçların TÜVTÜRK tarafından yapılan araç muayenelerinde ağır kusurlu kapsamında sayılacağını belirtmişti.

Çanakkale Trafik Şube ekipleri APP diye de bilinen bu sahte ve mühürsüz plakalarla alakalı yaptığı uygulamalarda durdurdukları araçlarda bu tarz plakaların takılı olması durumunda para cezası uygulaması yaptı. Ayrıca plakanın Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından mühürlenmesi şartı da sürücülere belirtildi. 3 Temmuz tarihinden sonra standartlara uygun olmayan plaka takılı araçlar muayeneden de geçemeyecek.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech