Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Su İhtiyacınız İçin 4 Besin

On yedi saate varan

On yedi saate varan oruç süresince vücudunuzun su ihtiyacınızı besinlerden karşılayabilirsiniz. İşte iftar ve sahur sofralarınızda muhakkak bulunması gereken besinler…

Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Kuran iftar ve sahur sofralarında muhakkak bulunması gereken besinler hakkında bilgilendirme yaptı.

Ramazan günlerinde uzun saatler susuz kalan vücudun su ihtiyacını besinlerden karşılayabileceğimizi ifade eden Kuran; “Vücudun bağışıklığını koruyabilmesi için bol suya ihtiyacı vardır. Suyun içerisindeki çeşitli mineraller sağlığınızı aynı zamanda da cilt sağlığını büyük ölçüde korumaya yarımcı olur.  Bol su içemiyorsanız su ihtiyacınızın büyük bölümünü yediğiniz besinlerden karşılayabilirsiniz. Birazdan sayacağımız besinlerden hem su ihtiyacınızı karşılamış olacaksınız hem de sağlıklı beslenmiş olacaksınız” dedi. Beslenme Uzmanı Kuran besinleri şu şekilde sıraladı:

Domates: Kalorisi oldukça düşük olan ve likopen açısından zengin olan domatesi iftar ve sahur sofralarınızda gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. İçerisinde glikozu enerjiye çevirmeye yarayan mineraller bulunduran domatesin neredeyse %94 ü sudur.

Havuç: Havuç a vitamini deposudur. Vücudunuza olan faydasının yanı sıra cildinize ve gözünüze de birçok fayda sağlar. Aynı zamanda %90 su oranına sahiptir.

Brokoli: Tadı çok fazla sevilmese de brokoli sağlığınız için oldukça önemlidir. Sadece bir kâse brokoli ile günlük c ve k vitaminlerinin hemen hemen yarısını karşılamış olursunuz.  Brokolinin %90’ı sudan oluşur.

Karpuz: Mineraller açısından oldukça zengin olan bu meyvenin %92’si sudur. Sıcaklarda serinlemek için yediğiniz karpuzun üzerine üstüne yoktur. Karpuz çok güçlü antioksidanlar içerir ve neredeyse %95’i sudur. Karpuz aynı zamanda eklem romatizmalarında oluşan ağrıların giderilmesine yardımcı olur. Potasyum ve demir kaynaklarından biri olan ıspanağın da neredeyse %91’i sudur. Çiğ olarak tüketilmesi besin miktarını arttıracaktır.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech