Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mısır alan çok balık alan yok

Salı pazarının en çok

Salı pazarının en çok satılan ürünü olan ve tanesi 1 TL’den satılan Adana mısırı, satıcısının yüzünü güldürürken pazarın balıkçıları ramazan bereketinden nasibini alamadı.

Her hafta kurulan Salı pazarının bu hafta en çok talep göreni Adana’dan gelen mısır ve karpuz oldu. Isınan havalar ve oruç ayının başlamış olması balıkçıların yüzünü güldürmedi. Pazarın balıkçıları, düşük fiyatlara rağmen bu hafta müşteri çekemedi.

Mısır satıcısı Hulusi Demiroğlu; “Tanesi 1 TL’den Adana mısırı satıyoruz. Cuma günleri kurulan pazarda yaklaşık 4000 adet mısır satıyoruz. Ramazan da bereketi ile geldi satışlarımız arttı. 50.000 adet mısır daha gelecek Adana’dan… Yaklaşık bir ay sonra da yerli mısırları satmaya başlarız.”

RAMAZANDA BALIĞA RAĞBET AZALDI

Hikmet Zeybek; “Ramazan münasebetiyle bizim satışlar azaldı. Halde dükkânlar kapandı. Balık ucuz ama alan yok. Mesela Kilitbahir Kupa balığının kilosu beş lira ama müşteri yok. İnşallah ramazandan sonra işler açılır.”

Ahmet Cavlak; “Balık var, insan yok. Oruç ayı gelince satışlar azaldı. Şimdi sardalye zamanı, fiyatı da uygun. Ama iftarda balık yemek pek cazip gelmiyor herhalde. Elimizde balık kalmaz, akşam pazarında tüketiriz diye umuyoruz.”

Dilek Akşen

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech