Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Okul Bambaşka

Çanakkale İbn-i Sina Mesleki

Çanakkale İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nursel Biber, okul içerisindeki öğrencilere yönelik sosyal faaliyetleri gazetemize anlattı.

Çanakkale İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Matematik Köyü, Felsefe Sokağı, Erdemler Yolu gibi diğer okullarda örneğine pek rastlanmayan birçok sosyal faaliyet içerisinde yeni yetenekler keşfetme imkânı buluyor. Okulun bahçesinde kuşların su içebileceği bir havuz, yine kuşların barınabileceği ağaçlara asılan yuvalarla insan sevgisinin yanı sıra öğrencilere hayvan sevgisi de aşılanıyor. Okulun bahçesini o sokakta oturan çocuklara açan okul Müdürü Nursel Biber, “Akşamları okulumuzun bahçesinde top oynayan iki çocuğumuz şu anda Çanakkale Dardanel Spor ’un alt yapısında top oynuyor” diyerek burada alan sağlandığında neticelerinin çok güzel yerlere vardığını belirtti. Okulda 3 adet engelli öğrenciye eğitim sağlandığını dile getiren Biber; “Engelli öğrenciler giriş katında kendilerini yalnız hissetmesinler diye 12/A sınıfımızı da bu kata taşıdık. Onun yanı sıra buraya Felsefe Sokağı diye bir koridor çalışması yaptık. Bu sayede okulumuzda çok sayıda öğrenci bu Felsefe Sokağında ve dolayısıyla engelli öğrencilerimizle zaman geçiriyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor.” dedi.

MATEMATİK KÖYÜ İLE MATEMATİK DERSİ SEVDİRİLİYOR

Ayrıca meslek okullarında öğrencilerin matematik derslerini daha az sevdiği gerçeğini değiştirmek için bir Matematik Köyü kurduklarını belirten Biber şunları söyledi; “Matematik Köyü’nde öğrenciler satranç oynayabiliyor. Osmanlı oyunlarından olan Mangala oyununu da yine oynayabiliyorlar. Matematik öğretmenlerimiz bu Matematik Köyüne yaprak testler bırakıyor ve öğrencilerimiz teneffüslerde bu testleri çözüyorlar. Matematik Köyünü kurduktan sonra öğrencilerimizin matematiğe ilgilerinin çok daha fazla arttığını söyleyebilirim.”

SOSYAL FAALİYETLERE DEVAM

“Biz bahçedeki eski çöp tenekelerinin altını vidalarla birleştirip atılması gereken tenekelerden yeni tenekeler elde ettik” diyen Müdür Biber, öğrencilerin sosyal yönünü geliştirecek ve eğitimin farklı alanlarında başarılarını arttıracak daha çok sayıda faaliyet planlarının olduğunu dile getirerek Milli Eğitim Müdürlüğünün her konuda kendilerine her türlü desteği sağladığını belirtti.

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech