Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentin her yerinde 19 Mayıs Coşkusu

Kentin her yerinde 19

Kentin her yerinde 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda kentin her yanı çiçek açtı. Çanakkale Merkez’de coşkuyla kutlanan törenler, ilçelerde de aynı heyecan ve gururla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen ilk törenin ardından Çanakkale Valiliği önüne kadar Bayrak yürüyüşü gerçekleştirildi. Daha sonra Valilik önündeki kordon boyunca  devam eden etkinliklerde; Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi  gösterileri ile diğer okul ve spor kulüplerinin gösterileri törene renk kattı.

Vali Orhan Tavlı, eşi Ayşe Tavlı, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ,  İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve eşi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Milli Eğitim Müdürü Osman  Özkan ve diğer  protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşların kordon boyunca düzenlenen etkinliklere katılımında etkinliklere katılan bütün ekiplerin gösterileri büyük beğeni topladı.

Etkinliklerden sonra Vali Orhan Tavlı ve beraberindekiler değişik spor dallarının il temsilcilikleri ve spor kulüplerinin stantlarında gençlerle bir araya geldi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Atatürk konulu resim sergisine katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte duygu ve gurur dolu anlar yaşadılar.

19 Mayıs ilçelerde de coşkuyla kutlandı. Eceabat ilçesinde düzenlenen törenlerde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk’ün Gençliğe hitabesini bir lise öğrencisi okudu. Ardından grup halinde kürsüye gelen öğrenciler, Gençliğin Atatürk’e Cevabını törene katılanların eşliğinde okudu. Törenler, ilçe protokolünün eşliğinde oyun havaları ve spor gösterilerinin ardından ellerinde dev Atatürk ve Türk Bayrağı tutan gençlerin gösterisiyle son buldu.

Eren Aşnaz – Nermin G. Yıldız

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech