Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

GÜZEL HABER

GÜZEL HABER

Çanakkale’de çevresel faktörler ve etkileri, olası felaket senaryoları sürekli yazılıp çiziliyor. Eleştiriler üst üste geliyor. Termik Santraller ve çevre, altın madencileri ve çevre konuşulan görüş bildirilen konuların başında geliyor.

Ardından deniz, dere ve su havzalarının korunması gerekliliği gündeme getiriliyor. Mücadele ediliyor, mücadele veriliyor.

Tüm bu tablo içinde Çanakkale Belediyesi’nden güzel bir haber geliyor.

“Düzenlenen eğitimler, kampanyalar ve duyurular neticesinde 2016 yılında ev, işyeri ve okullardan toplamda 35.838 kg bitkisel atık yağ toplanmıştır”

1 litre  yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğinden hareket edersek güzel, güzel çok güzel bir haber. Çanakkale’de vatandaş eğitildikçe duyarlı davranıyor.

Çanakkale Belediyesi’nin açıklamasını bir kez de ben tekrarlamak istiyorum.

“Her geçen gün artan ilgi ve destek ile yürütülen kampanyaya katılmak isteyen kentlilerimiz; tüm mahalle muhtarlıkları, Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Barbaros, Esenler ve Troia Sosyal Yaşam Evleri ile tüm mahalle meclislerinde bulunan bitkisel atık yağ toplama varillerine yağlarını bırakabilirler.

Ayrıca kampanyaya katılacak olan kentlilerimiz, 0,5 lt bitkisel atık yağ getirerek bulaşık süngeri veya kalem, 1 lt bitkisel atık yağ getirerek sıvı sabun veya sıvı deterjan, 2 lt bitkisel atık yağ karşılığında önlük ve 5 lt bitkisel atık yağ için ise 1 lt sıvı yağ gibi teşvik amaçlı hediyelerini belirtilen noktalardan alabilmektedirler”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech