Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıklı Yaşam Kompleksi Kentlilerin Hizmetinde

Sağlıklı Yaşam Kompleksi Kentlilerin

Sağlıklı Yaşam Kompleksi Kentlilerin Hizmetinde

Çanakkale Belediyesi tarafından Esenler Mahallesi’nde 11.347 metre kare alan içerisinde yapımına 2015 Haziran ayında başlanan ‘Sağlıklı Yaşam Kompleksi’, önceki gün kent protokolü ve kentlilerin yoğun katılımı ile hizmete açıldı.

Açılışa Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı, Belediye Meclis üyeleri, Siyasi Parti Başkanları ile vatandaşların yoğun katılım göstermesi dikkat çekti. Miniklerin jimnastik gösterisinin ardından bilgilendirme için söz alan Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Türkmen;  “Çanakkale Belediyespor kulübü olarak 1987 yılından bu yana aralıksız olarak 13 branşta kent sporunun gelişimine katkıda bulunmaktayız. Kulübümüzün temel ilkesi çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve kazana bilirlik becerisini aşılamaktır. Bu bağlamda kulübümüz her branşta ulusal ve uluslararası müsabakalarda yarışacak sporcular yetiştirmektedir ve yetiştirmeye devam edecektir. Bu güzide tesisi Çanakkale halkına kazandıran başta Ülgür Gökhan ve emeği geçenlere kulübümüz adına sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

‘SAĞLAM KAFA SAĞLAM VÜCUTTA BULUNUR’ İNANCINDAYIZ

Bilgilendirme konuşmasının ardından açılış konuşmasını yapmak için söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Esenler Mahallesi planlı bir alan… Bu planlama içerisinde yeşil alanlar oldukça fazla. Bulunduğumuz yerin hemen ilerisinde Özgürlük Parkı var. Onun hemen karşısında bir piknik alanımız var. Şimdi bu tesisi hizmete açıyoruz. Daha ilerideki alanlarda da başka başka parklarımız var. Ayrıca bir meyve bahçesi yaptık. Geçen sene bahçemizin fidanlarını diktik. Şimdi yeni olarak imara açtığımız bir alanımız daha var. Karacaören ile 60 metrelik yolun arasında 75.000 metre karelik yeşil alanlarımız olacak. Her biri 75.000 metre kare. Kentlilerimize spor yapma fırsatı yaratmak adına bu alanları açıyoruz. Açmamız da gerekiyor. Ulu önderimiz Sayın Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ inancındayız. Spor alanları yaratıp çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yönlendirmek adına yeni tesisler açmaya ve yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki gençlerimiz ve çocuklarımız spor yapsınlar uyuşturucu illetinden uzak dursunlar. Bu uğurda onlara her türlü imkanı yaratmak hepimizin boynunun borcudur. Bu sorumluluk sadece devlete bırakılamaz. Bizler hep beraber yerel yönetimler ile ailelerle, okullarla, sosyal kurumlarla birlikte gençlerin aktiviteleri için fırsat yaratmak boynumuzun borcudur.”

“MUSTAFA KEMAL’İ DE, ŞEHİTLERİMİZİ DE, GAZİLERİMİZİ DE UNUTTURMAYACAĞIZ”

“Maalesef bundan birkaç ay önce Çanakkaleli Kıvanç Kaşıkçı kardeşimiz şehit düştü. Ailesiyle yaptığımız sohbette eğer müsaade ederseniz bu yaptığımız yeni alana yiğidimizin adını verelim demiştim.” diyerek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Büyük ihtimal ile Ramazan sonrasında Yiğidimizin anısına bir anma töreniyle beraber bu parka onun adının verilmesi için yeniden bir araya geleceğiz. Şehitlerimiz sonsuz saygı gösterilmeyi hak ediyorlar. Bugün bu yaptığımız hizmetler onlar sayesinde… Hem karşıda yatan şehitlerimiz hem de bugünde vatan savunması için canını seve seve veren şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutmamalıyız. Unutursak millet olarak yok oluruz. Millet olarak var olabilmek için bizler için yapılan fedakarlıkları unutmayacağız. Kimseye de unutturmayacağız. Mustafa Kemal’i de unutturmayacağız, şehitlerimizi de unutturmayacağız, gazilerimizi de unutturmayacağız. Bu ülke için fedakarlık yapan herkesin başımın üstünde yeri vardır. Tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech