Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yazılı Basından Dijital Çağa

Yazılı Basından Dijital Çağa

Yazılı Basından Dijital Çağa

Gençlerin katılımı ile Yazılı Basının Dijital Dönüşümü Çalıştaylarının sonuncusu Erzurum’da gerçekleştirildi.

Basın İlan Kurumu haber bültenine göre; Avrupa Birliği Erasmus+ K3 programı kapsamında, 7 coğrafi bölgeyi temsilen 7 şehirde düzenlenen “Gençlerin Katılımı ile Yerel Yazılı Basının Dijital Dönüşümü Çalıştayları”nın sonuncusu Erzurum’da gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Uygulama Oteli’nde düzenlenen ve başvuranlar arasından seçilen 25 gencin katıldığı çalıştayın moderatörlüğünü İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Oğuz Demir yürüttü. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan BİK Proje Koordinatörü Cenk Koray Doğan, resmi ilan ve reklamların yazılı basın açısından önemi ile sağladığı katkıya değindi. İnternet gazeteciliğinin gelişimi karşısında yazılı basının da dijital dönüşümünü tamamlaması gerektiğine işaret eden Doğan, BİK’in bu konuda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Düzenlenen çalıştaylarla yerel basının dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesinin amaçlandığını aktaran Doğan, “Bu çalıştaylardan topladığımız veriler, resmi ilan gelirlerinin dijital mecrada da sürdürülmesini sağlayacak yasal düzenlemelerin hazırlık çalışmalarında gençlerin değerli bir önerisi olarak kendine yer bulacak” dedi.

PROJENİN İKİNCİ ETABI “ANA YAPISAL DİYALOG FORMU”

Türkiye’de 7 şehirde düzenlenen çalıştayların ardından programa katılanlar arasından bölgelerini temsil etmek üzere seçilen 60 genç, Ana Yapısal Diyalog Forumu’nda bir araya gelecek. Basın İlan Kurumu Tatil Köyü’nde gerçekleştirilecek foruma, karar alıcılar ve politika yapıcıları da katılacak. İlgili uzman ve karar alıcılarla gençler bir araya gelerek politik hedefleri somutlaştıracak. Forum sonunda hazırlanacak rapor, politika öneri belgesi, proje sonuç kitapçığı ve sonuç bildirgesi ilgili kurumlarla paylaşılacak. Ana Yapısal Diyalog Formu’na ilişkin detaylı bilgiler “bik.gov.tr” ve “yeninesilgazetecilik.com” adreslerinden alınabilecek.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech