Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-İş’ten Özel Yurt Tepkisi

Eğitim-İş’ten Özel Yurt Tepkisi

Eğitim-İş’ten Özel Yurt Tepkisi

Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş; “Tüm özel yurtların kapatılması gerektiği görüşüyle Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinin iptali için dava açtık” dedi.

Eğitim-İş; 6 Mayıs’ta yürürlüğe giren Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinin iptali için dava açtı. Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, konuya ilişkin görüşlerimizi gazetemize aktardı:

“Yönetmeliğe göre normal bir daire de bile ortaokul öğrencilerine yurt açabilirsiniz. İzmir’de, Aladağ’da yaşanan olaylardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ders çıkarmamış gibi görünüyor. Cemaat ve tarikat evlerine, 6 Mayıs’ta çıkan yönetmelikle bir statü kazandırılıyor. Ve bu yurtlar denetimden de uzaklaştırılıyor. 18 milyon öğrencinin devlet güvencesi altında olması gerekiyor. Bu yönetmelik ile gençlerin hayatı tarikat ve cemaatlerin ağlarına düşüyor. Bizim karşı olduğumuz taraf bu. Dava açıldı ve takipçisi olacağız. Yönetmelik de diyor ki Maarif Müfettişlerinin denetleme hakkı saklıdır. Kurumların denetimi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ya da Şube Müdürü Başkanlığında Şube Müdürü ve Resmi Orta Öğretim Kurumu tarafından yapılacaktır. Maarif Müfettişlerinin denetleme yetkisi saklı tutulacaktır. Orta öğretim seviyesindeki öğrencilerin barınma hakkı cemaat ve tarikatların eline bırakılamaz.”

ÖZEL YURT SAYISI DEVLET YURTLARINDAN FAZLA

“Aladağ’da öğrencilere barınma hizmeti verdiğini iddia eden bir yurtta standartların altında olduğu için yangın çıktı. Mecliste bir komisyon kuruldu ve inceleme yapıldı. Görüldü ki aynı tarikatın sahip olduğu erkek öğrenci yurdu da yurt standartlarına uygun değil. Türkiye’de özel yurt sayısı Kredi Yurtlar Kurumu’nun yurtlarından çok daha fazla. Öğrenciler devlet yurtlarına başvuruyor, yurt çıkmıyor. Tarikatlar bu aşamada devreye giriyor. Öğrenciye barınma hizmet verirken fikir dünyasına da müdahale ediyor.” Dilek Akşen

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech