Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmam Hatip Açılışında 28 Şubat Vurgusu

İmam Hatip Açılışında 28

İmam Hatip Açılışında 28 Şubat Vurgusu

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Türkiye’de açılan imam hatip liselerinin sayısının abartıldığı kadar olmadığını aksine 28 Şubat’taki kayıpların daha yeni telafi edildiğini söyledi.

Çanakkale Biga İmam Hatip Lisesi’nin temel atma töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye’de demokrasi tarihinin adeta imam hatiplerin tarihi haline geldiğine dikkat çekerken “Demokrasinin geliştiği yıllarda imam hatiplerin de geliştiğini, demokrasinin inkitaya uğraya yıllarda da imam hatiplerin önünün kesildiğine hep beraber şahitlik ettik” dedi. İmam hatip okullarının sayısıyla ilgili iddialara da cevap veren Turan, “28 Şubat’ta kaybedilen zarar daha yeni telafi ediliyor. O zaman azaltılan okullar bugün daha yeni yerine getiriliyor. Yüzde 10 olan imam hatipli öğrenci sayısı bugün yüzde 13’e gelmiş durumda. Öyle iddia edildiği gibi çok fazla falan değil. kaldı ki bunun fazla olmasından rahatsızlık duymayız, onur duyarız, gurur duyarız” ifadelerini kullandı.

Turan, Biga İmam Hatip Lisesi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Çanakkale’de eğitimle ilgili ciddi çalışmalar ve yatırımlar yapıldığını, Biga, Gelibolu, Lapseki, Çan ve Bayramiç ilçelerinde devletin yaptırdığı imam hatip okullarının hizmet vermeye başladığını söyledi. Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech