Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İki AVM Arası Engelli Rampası

İki AVM Arası Engelli

İki AVM Arası Engelli Rampası

17 Burda AVM ile Kıyı AVM arasında kurulan yeni yaya yoluna son olarak engelli vatandaşlar düşünülerek Belediye ekipleri tarafından şerit döşenip, rampa yapıldı.

Engelli vatandaşların yaşam şartlarını kolaylaştırmak adına birçok çeşitli uygulamaları hayata geçiren Çanakkale Belediyesi, geçtiğimiz aylarda vatandaşların ihtiyacı doğması nedeniyle Atatürk Caddesi’ndeki 2 büyük AVM arasında kalan bölüme trafik ışıkları ekleyerek durak yerlerini değiştirmişti.

Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan bu uygulamanın ardından son olarak yaya şeridinin olduğu bölüme görme engelli vatandaşlar için sarı renkli çomak şeritler yerleştirilirken, tekerlekli sandalye ve bebek arabası kullanılan vatandaşlar düşünülerek kaldırım başlarına rampalar inşa edildi. Ekiplerin Atatürk Caddesi üzerinde yaptığı çalışma ile engelli yolu olarak kullanılacak olan yol, Kıyı AVM ve 17 Burda arasındaki geçiş yolu üzerinde bulunuyor. Çalışmalar gün içinde tamamlanarak kısa sürede kullanıma açılması amaçlanıyor.  Sabih Can Durmuş – Yıldız Sağlam

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech