Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu İnsan Hakkı ihlalidir”

“Bu İnsan Hakkı ihlalidir”

“Bu İnsan Hakkı ihlalidir”

KHK’lar ile ihraç edilen ve Ankara Yüksel Caddesi’nde 65 günü aşkın süredir açlık grevinde bulunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için gerçekleştirilen eyleme Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da destek verdi. Gökhan, basına yaptığı açıklamada; “Bu bir insan hakkı ihlalidir, Bu faşizan ortamlarda olur. Yani insanların sebepsiz olarak işinden atılması, ekmeği ile oynanması, demokratik sistemlerde olmaz” dedi.

KHK ile ihraç edildikten sonra öğrencilerine kavuşabilmek için günlerdir mücadele veren Gülmen ve Özakça’ya destek olmak için eyleme katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, destek mesajı verdi. Troia Atı önünde gerçekleştirilen destek eylemi sırasında basına açıklamada bulunan Başkan Gökhan; “Nuriye Gülmen ve Semiz Özakça’nın haksız yere, KHK ile gerekçe bildirilmeden görevlerine, işlerine son verilmesi, memuriyetten atılmaları tüm Türkiye’nin gündeminde. Günlerdir takip ediyoruz. Bu bağlamda hem Pir Sultan Abdal, hem de Eğitim-Sen burada bir eylem düzenledi ve biz de buna katılmak için buradayız. Büyük haksızlıklar oluyor.

“İKİ İNSANIN HAYATI SÖZ KONUSU”

Biliyorsunuz KHK’lar OHAL dönemlerinde yargı denetiminin dışında tutuluyor. Bu bir insan hakkı ihlalidir. Bu faşizan ortamlarda olur. Yani insanların sebepsiz olarak işinden atılması, ekmeği ile oynanması, demokratik sistemlerde olmaz. Gerekçesini bilirsek, kabul ederiz. Sen FETÖ’cüleri ayıklayacağım diyerek OHAL ilan ediyorsun, bu vesile ile de FETÖ ile alakası olmayan insanları da bu işin içine katıyorsun. Dolayısı ile tabi ki de OHAL’in bitmesi gerekir ki, bu insanlar da haklarını hukuk yolu ile arayabilsinler. En azından bir an önce suçlarını söylesinler, biz de bilelim. Niye atıldılar, gerekçeleri ne? Başbakan Binali Yıldırım, haberim yok gibi şeyler söylüyor. Bunlar ayıp şeyler. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına yakışmayacak söylemler bunlar. Burada iki insanın hayatı söz konusu. Onun için ben, tüm kamu yetkililerini, Başbakanından, Cumhurbaşkanından, bakanına kadar ne kadar yetkili varsa hepsinden duyarlılık bekliyorum. Umuyorum çocuklara bir şey olmadan açlık grevi sona erer” dedi.  Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech