Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her Anne Özeldir

Her Anne Özeldir Her

Her Anne Özeldir

Her annenin tek dileği, evladının sağlıklı ve mutlu olmasıdır. Her anne çocuğuna canından can, ömründen ömür verir. Ama bazı anneler vardır ki onlar her anlarını evlatları için yaşar, her an evlatlarını anar.

Her anne özeldir, değerlidir. Hayat boyu öğrenmeye ve bakıma ihtiyacı olan ve hep çocuk kalacak olan çocuklarımızın anneleri ise daha özeldir. Kentimizin özel anneleri anneler günü mesajlarını gazetemizle paylaştı.

Meral Erdal: İki erkek çocuk annesiyim. Bize her gün anneler günü. Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Özel anne olmak çok zor. Ben bunu anlatamam yaşanması lazım. Tüm günüm çocuğumla geçiyor. O benim gözümde hiç büyümeyen bir bebek gibi. Bebeğim 21 yaşına geldi ama hiç büyümedi.

Hülya Yalçın: Üç kız çocuğu annesiyim. Hepsini kendim büyüttüm. Allah herkese anneliği nasip etsin. Dünyanın en güzel duygusu.  Ben kızım olmadan adım atamam. Onsuz bir hayat düşünemiyorum.  Bu sene kızım lise sonda. İstiyorum ki üniversiteye gitsin. Sanırım seneye evde kalacağız. Kızım evde hiç duramıyor. Haftada bir gün de özel eğitime gidiyoruz ama haftanın her günü kızımla bir etkinlik yapmak zorundayım.

Muzaffer Uçak: Her gün annelerin günüdür. Annenin kendini değerli hissettiği her gün anneler günüdür. Anne olmayan anneliği tanımlayamaz. İki kızım var. Hem çalıştım, hem büyüttüm. Şimdi torunum da var. Anneler çocukları ile güzel vakit geçirsinler. Geriye dönüp baktığım zaman çalışırken yaptığım hatalarımı görüyorum. Çocuklarıma çok zaman ayıramadım gibi geliyor. Çocukluk dönemi hızla geçiyor. O yüzden şimdi torunlarımla bol bol vakit geçiriyorum. Ben çocuklarımı iyi insan olsunlar diye de yetiştirdim.

Sevimay Çanlıoğlu: Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun. Tüm annelerin yükü ağırdır ama biz özel annelerin yükü daha ağırdır. Hem toplumla hem evladımızla hem de ailemiz ile birlikte daha cefa yükümüz ve sorumluluğumuz var. Biz yokuz ama evladımız var. Ben ve birçok arkadaşım kendimizce bir hayat kurduk mücadele ediyoruz. Toplumun bizlere karşı yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bizim evladımız bize yük değil ama bizim engelimize engel olmasınlar istiyoruz. Çocuklarımızı sokağa çıkardığımız zaman çocuklarımız da topluma alışmış alıyor. Toplum da bizim özel çocuklarımıza alışıyor. Bizim çocuklarımız her gün bir aktivite isteyen, bizden etkinlik bekleyen çocuklar. Bizim çocuklarımız kendilerini savunamaz. Tehlikeyi fark edemez. Ne ile karşılaştığınız bilemeyeceğim için çocuğumdan hep bir adım öndeyim. Son altı senedir eğitim öğretim anlamında ilerleme var ama kentimizdeki özel eğitimcilerin sayısının artması gerekiyor. Bu aslında Türkiye genelinde böyle. Çanakkale’de Lise dönemi için tek bir alt sınıf var.  Son yıllarda otizmli tanısı konulan çocuk sayısı yükseliyor. Geçmişe göre iyiyiz ama henüz eğitim sistemi yeterli değil.

Meliha Abacı: Bir oğlum var. Bizim gibi özel annelerin içi ne kadar buruk da olsa, çocuklarımız bize anneler günün kutlu olsun diyemese de biz çocuklarımızla mutluyuz, onlar bizim gururumuz. Biz sürekli çok büyük sınavlardan geçiyoruz ama çocuklar bizim her şeyimiz. Toplumumuz eski duyarlılığını kaybetti. Son yıllarda çok kötü haberler okuyoruz. Bizim kaygımız hep daha fazla. Benim çocuğuma biri zarar verse benim çocuğum bunu anlatamaz. Toplumumuzun daha da bilinçli olması gerekir.

Sevim Işıldak: İki oğlum var. Annelik dünyanın en güzel şeyi. Ben hem çalıştım hem çocuklarımı büyüttüm.  Anne olmak yerine göre zor, yerine göre kolay. Anneler çocukları ile ilgilenmeli. Çocuk ilgi ile büyür.  Çocuklarımın geleceğini hep düşünüyorum ama sağlıklı olsunlar, mutlu olsunlar başka bir şey istemiyorum.

Güngör Sağır: Bir kızım bir de oğlum var. Bu hafta hem engelliler haftası hem de anneler günü yaklaşıyor. Tüm annelerimize evlatları ile mutlu bir ömür diliyorum. Anne olmayı tarif edemem bu bambaşka bir duygu. Anne olmak zor özel anne olmak daha da zor. Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech