Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamidiye Tabyaları’nda Hummalı Çalışma

Hamidiye Tabyaları’nda Hummalı Çalışma

Hamidiye Tabyaları’nda Hummalı Çalışma

Restorasyon çalışmalarına 2014 yılının ortalarında başlanan Barbaros Mahallesi’ndeki Belediye Plajı’nın yan kısmında bulunan 105 dönümlük arazi üzerindeki Hamidiye Tabyalarında düzenleme çalışmalarında sona yaklaşılıyor.

Belediye Plajı’nın yan kısmında bulunan 105 dönümlük arazi üzerindeki Hamidiye Tabyaları’nın restorasyon çalışmalarının 2016 yılında tamamlanacağı planlanıyordu. 2017’nin ortalarına gelinmesine rağmen çalışmalar hala tamamlanamadı.

2 yıldan bu yana da bir türlü restorasyonu tamamlanamayan Hamidiye Tabyaları’ndaki hummalı çalışmalar devam ediyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre Tabyalarda kaba işler bitti fakat ince işçilik devam ediyor. Hamidiye Tabyası’nın restorasyonunun tamamlanmasının ardından 10 tane bonetten ilk 6 bonette farklı temaların yer alacağı müzeler yer alacak. Diğer 4 bonette ise kültürel alan olacak. Özellikle 1’nci ve 8’inci büyük bonetler yaklaşık 6 ve 8 oda ile buraları kültür alanları haline getirilecek. Bunun yanı sıra 105 dönümlük alanda sportif amaçlı basketbol, futbol ve voleybol sahaları olacak. Girişin sol kısmın da yeme, içme ve dinlenme alanları ile ağaçlandırılarak sosyal alanlar yer alacak.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech