Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Minik Girişimciler

Minik Girişimciler Yaşları 9

Minik Girişimciler

Yaşları 9 ile 12 arasında değişen bir grup çocuk, açtıkları tezgahta kullanmadıkları oyuncakları satarak daha küçücük yaşta girişimcilik örneği sergiliyorlar.

Cuma Pazarı karşısında ve Atatürk Caddesi üzerinde yer alan küçük meydanda yaşları 9 ile 12 arasında değişen bir grup çocuk açtıkları karton tezgahlarla görenlerin takdirini kazandı. İlk başladıklarında alanda 3 çocuğun kurduğu bir tezgah varken arkadaşlarının onlardan ilham alması üzerinde açılan tezgah sayısı ikiye çıkmış. Hem arkadaş hem rakip olduklarını söyleyen çocuklar tezgahlarında okudukları kitapları ve artık ihtiyaç duymadıkları oyuncakları satıyorlar. Kendi ifadelerine göre artık büyüdükleri için bu oyuncaklara ihtiyaçları yok.
Çocuklar günde 20 ile 50 TL civarında kazanıyorlar. Satmaya çalıştıkları oyuncak ve kitaplar tükenince kazandıkları paranın bir kısmını ayırarak yeni oyuncaklar alıp satmak ise amaçlarından sadece biri. Aynı zamanda okullarına devam ettikleri için futbolcu, tiyatro oyuncusu, gazeteci ve mimar olmak gibi hayalleri var.
Görenlerin takdirini kazanan çocuklar girişimci ruhun yaş ya da başka bir engel tanımadığını bizlere gösteriyor. Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech