Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Çelik: “Bakmak için Bakan olmadım”

Bakan Çelik: “Bakmak için

Bakan Çelik: “Bakmak için Bakan olmadım”

Çanakkale’de ilki düzenlenen ‘Ulusal Peynir Çalıştayı’, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımları ile gerçekleştirildi. Bakan Çelik; “Biz bakmak için Bakan olmadık. Çözüm üretmek için olduk” diyerek, üreticilere her türlü desteğin sağlanacağını belirtti.

Çanakkale’de ilk defa düzenlenen Ulusal Peynir Çalıştayı dün sabah saat 10.00’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katımı ile Kolin Otel’de gerçekleştirildi. Programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Çanakkale’deki resmi kurum ve kuruluş yetkilileri, STK yetkilileri, sektör temsilcileri ve çok sayıda üretici katıldı. Açılış konuşmasını Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen yaptı.

“EZİNE GİOS TARIMSAL KALKINMAYA KATKI SAĞLIYOR”

Vali Orhan Tavlı; “İlimiz ekonomisinde tarım en önemli faaliyet olmakla beraber, tarıma dayalı sanayi kolları da büyük bir gelişme gösteriyor. İlimiz nüfusunun yüzde 35’i tarım sektöründe çalışmaktadır. İlimizde 109 farklı tarımsal ürün yetiştiriliyor. İlimizde süt işleyen 70 tane firma bulunmaktadır. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayisinin kurulması tarımsal kalkınmaya ve istihdama ciddi katkı sağlayacaktır.”

“EKMEK ASLANIN MİDESİNDE…”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı konuşmada şu konulara değindi; “Tarım ilk insandan beri önemini korumaya devam ediyor. Türkiye’de 19 Milyon ton süt üretimi gerçekleşiyor. Bunun 9 Milyon tonu, sanayide işleniyor. 5 milyon sütten de 660 bin ton peynir üretiyoruz. Bu çalıştay potansiyelimiz açısından çok önemli… Tarım sektöründe yeterli seviyede ihracat yapamıyoruz. 190’ın üzerinde peynir çeşidimiz var ama dünya piyasalarında yeteri kadar yer bulamıyor. Markalaşmak çok önemli… Coğrafi işaretleme noktasında yetersiz durumdayız. Tarım sektöründeki üretici birliklerini çok önemsiyoruz. Vasfını, özelliğini kaybeden toprak insan sağlığına tehdit oluşturur. Bu yüzden peynir üretim tebliği ve çiğ sütün marketlerde nasıl satılabileceği yönünde tebliğ yayınladık. Üreticinin ne çektiğini anlamadan o yenir, bu yenmez ifadelerle sektöre çok büyük darbeler vuruluyor. Referandumla bile sütü, peyniri bağlantılı noktalara çektiler. Zamanında doğru karar alamazsak, dünya pazarlarında yer bulamayız. Ar-Ge konusunda gereken destekleri veriyoruz. Geçimlik tarım ile tarım yapılmaz. Biz bakmak için Bakan olmadık. Çözüm üretmek için olduk. Ekmek aslanın midesinde… Dünya pazarından pay almak için çok çalışmalıyız.”

Program, Bakan Çelik’in Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer ve Sektör Temsilcilerine plaket takdimi ile sona erdi. 

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech