Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Peynir Tadım Etkinlikleri Başladı

Peynir Tadım Etkinlikleri Başladı

Peynir Tadım Etkinlikleri Başladı

Ulusal Peynir Çalıştayı ve Peynir Tadım Etkinlikleri başladı. Kolin Otel’de Ulusal Peynir Çalıştayı ile başlayan etkinlikler, Halk Bahçesinde kurulan stantlarda Peynir Tadım Etkinlikleri ile devam ediyor.

Çanakkale olarak gıda sektöründeki potansiyelimizi gösterme fırsatını yakaladığımız Ulusal Peynir Çalıştayı ve Peynir Tadım Etkinlikleri başladı. Çanakkaleli tüm peynir üreticileri ve satıcıları Halk Bahçesinde kurulan stantlarda ürünlerini tüketiciye tattırma fırsatı bulacak. 4-6 Mayıs tarihlerinde üç gün boyunca sürecek olan etkinliklerde, Çanakkale bölgesinde üretimi yapılan peynirler, Halk Bahçesinde kurulan stantlarda kentliye sunulacak. Proje kapsamında gazetemize açıklamalarda bulunan Tarım-Koop Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz şunları söyledi; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bir düzenleme sonucunda tarım ve hayvancılıkla ilgili Çanakkale’deki tüm STK’lar Ezine peynirinin tanıtımında rol alacak. Halk Bahçesi’nde stantlarda peynirciler ürünlerini tanıtacaklar. Çanakkale’deki süt kalitesinin çok iyi değerlerde olduğu ve hijyene çok önem verildiği tüm paydaşların ortak çalışmalarıyla tüketicilere anlatılacak.”

“ÜLKEDE SES GETİREN İLLERİN BAŞINDAYIZ”

“Çanakkale bölgesinde üretilen ürünün kalitesi her dönem kendini koruyor. Çanakkaleli peynir üreticileri bu etkinlik kapsamında ürünlerini hem Türkiye’ye hem de dünyaya gösterme fırsatı yakalıyorlar. Daha önceki yıllarda da yapılan bu çalıştayın, her yıl düzenlenerek geleneksel bir nitelik kazanması hem üretici hem de tüketici açısından son derece önemli. Burada bizi mutlu eden nokta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın bu etkinliği sahiplenmesi. Bu durum mandıracı diye tabir ettiğimiz işletme sahiplerinde büyük bir heyecan ve sinerji yaratıyor. Klasik peynirde Çanakkale Türkiye’de ses getiren illerin başında gelir.” Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech