Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

DÜN

DÜN

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ne Türkiye tutuklu gazetecilerle girdi. “Türkiye’de basın özgürlüğünün tamamen yok edildiğine” dikkat çeken basın meslek örgütleri ve siyasetçiler, aralarında Cumhuriyet yazar, çizer ve yöneticilerinin de bulunduğu cezaevindeki 159 tutuklu gazetecinin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Dünya Basın Özgürlüğü nedeniyle yapılan açıklamada, “Ülke barışının sağlanabilmesi için cezaevinde bulunan 159 gazeteci bir an önce serbest bırakılmalıdır. İnanıyoruz ki zor dönemler geçecek, gazetecilere reva görülen bu zulüm bitecek, buna sebebiyet veren siyasiler elbet bir gün gidecek ama gazetecilik hep var olacak” dendi.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde Silivri’de toplandı. Tutuklu gazeteci eşlerinin de katıldığı  toplantıda, Silivri Cezaevi’ne en yakın nokta olan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası ise Türkiye’nin basın ve ifade özgürlüğü bakımından tarihinin en kötü dönemini yaşadığını ifade ederek Dünya Basın Özgürlüğü gününde cezaevindeki gazeteci ve yazarların serbest bırakılması için yine sokağa çıkacaklarını açıkladı. TGS Galatasaray Lisesi önünde toplandı.

DİSK Basın İş’ten yapılan açıklamada ise “Basın özgürlüğünün demokrasi için, insan haklarının tanındığı bir düzen için ön koşul olduğunu hep söyledik. Tutuklu gazetecilerle, yargılanan gazetecilerle, kalemi makinesi elinden alınan gazetecilerle Türkiye’de yaşayan her yurttaşın da söz hakkı bir kısıtlanmış oluyor. Basın kuruluşlarının kapatılmadığı, gazetecilerin baskıya maruz kalmadığı bir ülke için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” denildi.

 

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu oldu, seneye Allah kerim…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech