Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pazar Alışverişi Artık Lüks

Pazar Alışverişi Artık Lüks

Pazar Alışverişi Artık Lüks

Sebze-meyve fiyatları el yakmaya devam ediyor. Çanakkale’de, Pazar yeri esnafını, fiyatların normal seviyeye gelmesini beklediği 15 Nisan’ın da geçmesine rağmen fiyatların düşmemesi endişelendirdi.

Ramazan Ayı’na yaklaştığımız şu günlerde vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarının yüksekliği dolayısıyla sıkıntılı günler geçiriyor. Pazarcıların fiyat düşüşü için ön gördüğü tarih olan Nisan 15’in de geçmiş olmasına rağmen sebze ve meyve fiyatlarındaki pahalılık dar gelirli kesimin içini karartmaya devam ediyor.

Pazarda domates en ucuz 5, sivri biber 5, taze fasulye 5, kiraz 10, ithal muz 9, yerli muz 8, nektarın 7,5, nar 6, eriğin kilosuysa 5 liradan alıcısını bekliyor. Fakat vatandaş pazar listesinin hemen hemen yarısıyla evinin yolunu tutuyor. Pazarcı esnafı da fiyatların yüksek oluşundan yakınırken; “Vatandaşlar fiyatlar yüzünden ürünlere ilgi göstermiyorlar. Piyasa çok durgun. Pazarcılar olarak akşam olmasını bekliyoruz. Vatandaşlar akşam olup fiyatlar ucuzladığında alışveriş yapmaya geliyorlar.” diyorlar.

Sabih Can Durmuş – Aslı Yıldız

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech