Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fiyatlar Arttı Kepenkler Kapandı

Fiyatlar Arttı Kepenkler Kapandı

Fiyatlar Arttı Kepenkler Kapandı

Gelen balık yasakları ile beraber balıklar azaldı balık fiyatları arttı. Balık hali günlerdir açılmıyor. Balıkçılar bir süre daha böyle gideceğini, havalar düzelse dahi ramazan ayının da bu durumu tetikleyeceğini belirtti.

Gelen balık yasakları ile balıkların azalması, fiyatları da ciddi oranda arttırdı. Bu durumda balıkçılar çareyi kepenk açmamakta buldu. Birkaç gündür kepenklerini açmayan başlıkçılar bir süre daha böyle gideceğini belirtti. Onlarca balıkçı dükkânından yalnızca 1-2 tanesinin açık olduğu balık halinde kepengini açmayan Yosun Balıkçılık işletmecisi Necdet Meşe; “Balığın az olmasından ve balık fiyatlarının rayiç bedelde olmasından kaynaklı balıkçı kepenklerini kapattı. Şu anda ben de açmadım. Bir süre böyle gider. Havalar düzelirse tekrar açabiliriz. Şu anda istavrit var, sardalye ve ızgara olmadıktan sonra balıkhane düzelmez. Aynı zamanda önümüz bayram, Ramazan ayına giriyoruz. Burada da sıkıntı var. Biz bunu bir buçuk ay yaşayacağız” dedi.

“VATANDAŞLAR NEDEN AÇIKSIN DİYE SORUYOR”

Balık fiyatlarının yüksek olmasının da etkisi olduğunu belirten Meşe; “Fiyatlara bakarsak istavrit 30, sarıkanat 35-40, levrek deniz 40-45 arasında. Sardalye ise bu yıl 10-15 liranın altına düşmedi.  Hamsinin zaten sezonu bitti, hamsiyi bedava da verseniz gitmez. Mesela bir dükkân açık, vatandaşlar neden açıksın depo balığı mı diyor? Hâlbuki canlı taze balık ancak fiyatı yüksek. Buradan kaynaklanıyor” diye devam etti.  Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech