Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sezon Öncesi Hızlı Düşüş

Sezon Öncesi Hızlı Düşüş

Sezon Öncesi Hızlı Düşüş

Altının gram fiyatı 145 lira ile 4 haftanın en düşük seviyesini gördü. Referandumdan bir gün önce 256 Türk Lirası olan çeyrek altın hafta sonu itibariyle 238 Türk Lirasına düştü. Çanakkaleli kuyumculara, altın gram fiyatlarının düşmesinin satışlara etkisi olup olmadığını sorduk. Öte yandan altındaki düşüş, sezonun açılmasıyla düğün yapmak isteyen çiftlere yaradı.

Günü yüzde 0,7 değer kaybıyla 145,5 liradan tamamlayan gram altın, düşüş eğilimini hafta sonu da sürdürerek 145 lira ile 31 Mart’tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Referandum ile beraber düşüşe geçen dolar altının gram fiyatı üzerinde baskı oluşurdu. Referandumdan önce gram fiyatı 152 Türk Lirasını gören altın, halk oylamasının ardından 145 TL’ye düştü. Konunun uzmanları gram altında 143-148 lira bandının izleneceğini ifade etti.

Çanakkaleli kuyumculara altın gram fiyatlarının düşmesinin satışlara etkisi olup olmadığını sorduk. Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay: “Doların, Türk Lirası karşısında değer kaybetmesi altında bir düşüş yaşattı. Jeopolitik sorunlar devam ettiği müddetçe bu düşüşün süresi hakkında öngörüde bulunmak zor. Çanakkale’de sezon  hareketliliği başladığı için satışlar iyi durumda”

Sevcan Öztürk (Öztürkler Kuyumculuk): “Referandum sonrası Türkiye’de istikrarın oluşması ile beraber altın fiyatları da düşmeye başladı. Bu da bizim satışlarımıza yansıdı. Dolar düşmeye devam ederse altın da düşmeye devam edecektir.”

Hüseyin Alakaş (Alakaş Kuyumculuk): “Altın en iyi ihtimalle 135 Türk Lirasına kadar düşmez ama daha fazla bir düşüş beklenemez. Bu düşüşün de çok devam edeceğini zannetmiyorum. Bizim satışlarımız sezon başladığı için zaten iyi durumda.  İstikrar devam ederse düşme de devam eder.”

Esra İlçin (Türkerler Kuyumculuk): “Referandum sonrası ülkemizde istikrarın oluşması, Avrupa’da seçimlerin yapılması, Doların Türk Lirası karşısında değer kaybetmesi altın gram fiyatında düşmeye neden oldu. Düşme ile beraber satışlar da olumlu anlamda etkilendi. Bu senenin geçen seneye göre daha iyi geçeceği kanaatindeyim. Geçtiğimiz yıl Ramazan Ayında da  satışlarımız da bir gerileme olmamıştı. Bu sene de ekonomik anlamda kazançlı bir yıl geçireceğimize inanıyoruz.”

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech