Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Toplum Vicdanı ‘Hayır’ Dedi”

“Toplum Vicdanı ‘Hayır’ Dedi”

“Toplum Vicdanı ‘Hayır’ Dedi”

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, Çanakkale Eğitim Sen Şubesinin düzenlediği Köy Enstitülerinin 77. Yılı etkinlikleri için Çanakkale’ye geldi. 

İlk olarak Sabah kahvaltısında üyeler ile bir araya gelen Karaca, burada yaptığı konuşmada referandum seçimleri için, “toplumun yüreğinde ve vicdanında kazanan hayırdır” dedi.

Eğitim Sen Gelen Başkanı Kamuran Karaca, Köy Enstitülerinin 77. Yılı etkinlikleri için Çanakkale’ye geldi. Karaca, ilk olarak üyeler ile sabah kahvaltısında bir araya gelirken, kahvaltıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı. Çanakkale Eğitim Sen Şube Başkanı Filiz Savaş savaşın açılış konuşmasının ardından söz alan Karaca yapılan referandumla ilgili konuştu. Karaca konuşmasında; Belki resmi belgelerle ortaya çıkan sonuç evet olabilir, ama toplumun yüreğinde ve vicdanında kazanan hayırdır” dedi.  Karaca daha sonra ‘eğitim ve saldırılar’ adlı panele konuşmacı olarak katıldı.

Yapılan etkinlikte Şube Başkanı Savaş’ın açılış konuşmasının ardından konuşma yapan Karaca; “Başta eğitim alanı olmak üzere, toplumsal alanda olsun ve son referandum sürecinde hepimizin artık yeter dediği, kafasında onlarca soru işareti olduğu sorunları biliyoruz. Eğitim alanında 15 yıllık iktidarı sürecinde, uyguladığı adım adım laik, bilimsel eğitimi bitirme sistemi ve onun yerine ümmet modeli yaratmaya hizmet eden sisteme birlikte tanık ettik” dedi.

Referandum hakkında değerlendirmelerde bulunan Karaca konuşmasına; “Bütün toplumsal kesimler adına, çağdaş bir Türkiye yaratma adına eğitim senin hayır cephesi içerisinde en aktif şekilde yer aldı.  Ortaya çıkan tablo gösteriyor ki bu süreçte yeni bir yönetim mutlaka çıkmak zorundadır. Böyle gitmez. Gitmeyecektir. Belki resmi belgelerle ortaya çıkan sonuç evet olabilir, ama toplumun yüreğinde ve vicdanında kazanan hayırdır” diye devam etti.

Karaca daha sonra düzenlene panelde konuşmacı olarak yer aldı. Eren Aşnaz

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech