Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnaftan çağrı; “Pazara sahip çıkalım”

Esnaftan çağrı; “Pazara sahip

Esnaftan çağrı; “Pazara sahip çıkalım”

Yaz ayarlarının yaklaşması ile beraber pazar fiyatları gittikçe düşüşe geçti. Fiyatlar ve satışlarla ilgili görüşlerini aldığımız pazar esnafı, fiyatların gittikçe düştüğünü belirterek; “Bütün mallar taze, AVM’ler gibi şoklanmış ürün satmıyoruz, vatandaşlar pazara gelsin ve pazarına sahip çıksın” dedi.

Pazar fiyatları hakkında görüşlerini aldığımız esnaf, domates dışında hemen bütün meyve ve sebze fiyatlarının düştüğünü belirtti. İhracattan kaynaklı domates fiyatları artsa da, 10 gün içerisinde düşüş yaşanacağını belirten esnaf, Çanakkale halkını pazara çağırdı. Günlük, taze ve ucuz malların satışta olduğunu ifade eden esnaf; “Çanakkaleliler pazarına sahip çıksın, pazardan alışveriş yapsın” dedi.

Pazar esnafı düşüşte olan pazar fiyatları ile ilgili şunları söyledi:

Murat Koca: “Şu anda pazar fiyatlarında düşüş var. Önümüzdeki haftalarda bu düşüş daha da fazla olur. Yalnızca domateste bir yükseliş var ancak oda 10 güne kadar rayına oturur. Çanakkaleliler artık pazara gelmeli.”

“BAHAR MEYVELERİ DÜŞTÜ”

Ahmet Bedil; “Bahar meyveleri çıkıyor. Günden güne de fiyatlar düşüyor. Geçen hafta çilekler 10 TL’ydi şu anda 8 TL, 6 TL ve 5 TL olarak değişiyor. Erik geçen hafta 40 TL idi şu anda 20 TL’ye düştü.”

“ŞOKLAMA YOK, MALLAR TAZE”                    

Gökhan Evsen; “Şu bir hafta on gün içerisinde patlıcanlar biberler yarı yarıya düştü. On gün önce patlıcan 10 TL idi şu anda 2 TL’ye kadar düştü. 10 gün önce biber yine 10 TL idi şu anda kilosu 4 TL. Halkın yiyeceği şekilde fiyatlar şu anda gayet makul. Domates hariç. Havalar biraz daha düzelince o da randımana girer. Halkımızdan pazarlara gelmelerini ve pazarı tercih etmelerini istiyoruz. Çünkü bu bir gelenek ve görenek. Bu vazgeçilmez bir şey. Pazarlara devamlı taze mal geliyor. Depolama, şoklama yok. Biz satacağımız kadar mal alıyoruz. Bitince yine taze getiriyoruz. Bu yüzden hem daha hesaplı hem de taze olur. Çanakkalelilerde pazarları boş bırakmasın buradan alıveriş yapsınlar.”

“GEÇİŞ DÖNEMİNDEN SONRA FİYATLAR YİNE DÜŞER”

Osman Palaoğlu; “Domates hariç bütün malların fiyatı düştü. Bir domateste sanırım ihracat var. Diğer sebze ve meyveler düşüşte. İkinci seralar başladı. 10-15 günlük bir geçiş dönemi var. Herhalde oda geçince fiyatlar iyice düşer. Satışlarda da biraz hareket var.”

“PAZARIMIZ SAHİP ÇIKALIM”

Murat Palaoğlu; “İnsanlar pazara gelsinler artık. Fiyatlar iyice düştü. Şoklanmış mallar yok. AVM’leri şehir dışına alsınlar. Pazarcı olarak ekmeğimizi kazanamıyoruz. Hepimizin gırtlağa kadar borcu var. Pazarımıza sahip çıkalım. Bu AVM’ler de paraların hepsi dışarıya gidiyor. Ancak bizden alışveriş yaptıkları zaman para Çanakkale’de kalıyor.”

Eren Aşnaz

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech