Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öz, “Oylarımızın takipçisi olacağız”

Öz, “Oylarımızın takipçisi olacağız”

Öz, “Oylarımızın takipçisi olacağız”

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, referandum sonrası yaptığı yazılı açıklamada vatandaşların oylarını takipte olacaklarını belirterek, “YSK’nın kararına göre referandum sonucu şaibeli hale gelmiştir.” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, referandum sonrası yaptığı açıklamada; şu ifadelere yer verdi: “Sandık demokrasinin namusudur ve bizler bu bilinçle hukuk kuralları çerçevesinde sandıklarımıza ve oylarımıza sahip çıkmak isterken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde kendi önerisi ile yasalaşan mühürsüz oylar geçersiz sayılır kanununa rağmen boşuna uğraşmayın atı alan Üsküdar’ı geçti söylemi akla mantığa sığmamaktadır. Köroğlu hikayesi olan bu laf atın çalınmasıyla alakalıdır ve maksadındaki takdiri halkımıza bırakıyorum”

CHP’li Öz; “Oylamada sahte oy pusulası kullanımını engellemek için oy pusulalarında mühür olması gerektiğini açıklayan YSK, mühürsüz oy pusulalarının dışarıdan getirildiğinin kanıtlanamadığı hallerde, bu pusulaların geçerli olacağı kararını alan YSK, açıkça hukuku çiğnemektir. 2010 yılında düzenlenen 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 98.Maddesinde ‘Mührü bulunmayan zarflar geçersiz sayılır.’ Hükmünü içermektedir. Yine bu referandum öncesinde 15 Şubat 2017 tarihinde YSK diyor ki; mühür bulunmayan zarflar geçersizdir. YSK’nın kanunlarımızın açıkça belirtmesine ve kurum başkanının yayınladığı genelgeye rağmen aldıkları sonuç geçersizdir. Mühür son karardır, mühür namustur, mühür onaydır. YSK Mührünü esaret altına almış, onları o makama getirenlere mühürlerini teslim etmişlerdir. Görüyoruz ki Yüksek Seçim Kurulu Başkanı, kendini kanundan yüksek görmektedir. Hiç kimse kanunların üzerinde karar veremez. Emsal olarak örnek verdiği mühürsüz pusula kabullerinin tamamı 2010 yılında değişen yasadan öncesidir. Anlattığı emsal kararları bizler de biliyoruz, bize yasadan önce verilen kararları anlatmak yerine mevcut kanuna göre incelemelerini yapmasını istiyoruz. Yine bizler biliyoruz ki YSK baskı altında ve kendi iradesi dışında bu açıklamaları yapmak zorunda bırakılmıştır. Hiçbir kurum İktidarın baskısından korkmamalıdır. Gücünü halktan yana değil iktidardan yana kullanan YSK güçsüzdür, karar alma hükmü kalmamıştır. Derhal istifa etmelidir” dedi.

“YA %51 HAYIR, YA %49 EVET ÇIKSAYDI?”

“Hatırlıyoruz ki 2014 yerel seçimlerinde, Bitlis Güroymak ilçesinde bir sandıkta bir zarfın mühürsüz olduğu tespit edilince, AK Partilerin itirazları sonucu ilçedeki seçim iptal olmuş ve İl Seçim Kurulu kararıyla yeniden seçim yapılmıştı. Üstelik Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı yine Sadi Güven yapıyordu.” diyen Bülent Öz; “Kamuoyu ve halkımızın huzurunda soruyorum; seçim sonuçları %51 hayır, %49 evet çıksaydı, daha sandıkların tamamının açılmasını beklemeden aynı açıklamayı yapabilecekler miydi? Mühürsüz pusulaları geçerli sayabilecekler miydi? Kamuoyunun önünde şaibeli bir seçimin en üst yetkilisi olmaktan hiç rahatsızlık duymuyorlar mı? Vatandaşlarımızın kullandığı oylarının takipçisi olacağız, bu konu aydınlanana kadar gerekli tüm adımları atacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak milyonlarca vatandaşımızın üzerimizdeki sorumluğuyla Anayasa Mahkemesine başvuracağız. Tekrar ifade ediyorum ki evet oyu veren de, hayır oyu verende bizim vatandaşımız. Bu süreç, şaibeli bir seçim ile eşit oy oranı alan tarafları kutuplaştırmaktan başka bir sonuç getirmez. Kanunun gereğini uygulamayan, halkı ötekileştiren bir tarafın temsilcisi olmak, ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat yaratacaktır” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech