Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

MÜFTÜ EFENDİ

MÜFTÜ EFENDİ

Yeni Müftümüz Arif GÖKÇE, göreve başladı. Hayırlı, uğurlu olsun. Kendisi tecrübeli bilgili bir Alim hocamız. Başarılar diliyoruz. Önce Basın mensupları ile kahvaltılı bir toplantı yaptı. Şimdi de, Merkezdeki Camileri, Çarşamba günleri ziyaret ederek, cemaati bilgilendiriyor. Sayın Müftünün, Basın toplantısında dile getirdiği bir istek de meyvesini verdi. Üniversite Camisine ödenek çıktı. İnşallah bu görkemli mabedimiz, yakında hizmet vermeye başlar. Bu arada, Müftü beyin, yine o toplantıda söylediği bir söz, ne yazık ki, yanlış yorumlandı. Sayın Müftümüz, “Kadınlarımız parmaklarındaki alyansları verseler, Camimiz kısa sürede tamamlanır” derken, sembolik bir ifade kullanmıştı. Bazı arkadaşlarımız başka mecralara çektiler. Oysaki söylenmek istenilen, dayanışma, yardımlaşma anlamındaki bir benzetmeydi. Atalarımız ne demiş, “Teşbihte hata olmaz.”

İSLAM’DA DENGE

Geçen hafta Çarşamba günü, Sayın Müftü Tıflı Camisi’ndeydi. “İslam’da Denge” konusunu işledi. Dünya yaşantısı ile ahret hazırlığının, dengede götürülmesi gerektiğini vurguladı. İbadetin abartılmasının uygun olmadığını söyledi. Bu konudaki, hadis ve ayetler de, aynı şeylerden bahseder. Yine aynı hakikate işaretle, Bediüzzaman şöyle der: “Ahret ve dünya dengesini korumak ve her vakit ümitle korku arasında bulunmak maslahatı gerektirir ki; her dakika hem ölmek, hem yaşamak mümkün olsun.” Yine Kuran’da, Karun’a nasihat edenlerin şöyle dediği zikredilir: “Allah’ın sana verdiği servet ile ahret yurdunu ara; dünyadan da nasibini unutma; Allah sana nasıl iyilik ettiyse sen de öyle iyilik et.” (Kasas, 28/77)“İnsanlardan öyle kimseler vardır ki, Rabbimiz. Bize nasibimizi Dünyada ver” derler. Böyle kimseler için ahrette nasip yoktur. Onlardan öyle kimseler de vardır ki, “Rabbimiz! Bize Dünyada da iyilik, Ahrette de, iyilik ver. Ve bizi ateş azabından muhafaza eyle” derler.(Bakara 2/200-202),Anlayacağınız, ahret ve dünya dengesini iyi ayarlamak lazım. Hiç ölmeyecekmiş gibi, Dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahret için çalışmak lazım”, vesselam.

Bu hafta, Kutlu Doğum Haftası. Bu hafta, Müslümanlar arasında uzun zamandan beri büyük bir coşku ile kutlanmakta, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) derin bir saygı ile anılmaktadır. Büyük Türk Alimi Süleyman Çelebi tarafından yazılan ve asıl adı “Vesiletün’necat” olan mevlit kitabı, O’nun doğumunu, üstünlüğünü ve mucizelerini en güzel bir şekilde dile getirmiştir. Bizler de, onun ümmeti olmanın onurunu yaşamaktayız. Sağlıcakla kalınız.

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech