Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğada Hareket, İçte Huzur

Doğada Hareket, İçte Huzur

Doğada Hareket, İçte Huzur

Eski uygulamalar, modern insan için çok cazip gelmeye başladı. Zihin ve beden uygulaması olan yoganın yanı sıra, pek çok meditasyon yöntemi de giderek popüler hale geliyor. Tai Chi de onlardan biri…

Yoga gibi, Tai Chi de hareketli bir meditasyon türüdür. Nefes ve hareket kolaylığına öncelik veren bir spor olan Tai Chi, sağlık için de çok faydalıdır. Pek çok Tai Chi hareketi doğadan esinlenir ve rahatlamış kaslarla hareketi kolaylaştırır. Nefese ve fiziksel hareketlere odaklanarak, kişi, vücuttaki yaşam gücü olan Qi’yi harekete geçirir.

Güne daha zinde başlamak ve günün yorgunluğunu ve stresini atmanın kolay bir yolu var. Tai Chi yapmak. Artık Çanakkale’de de Eğitmen Meral Şen Tai Chi kursu veriliyor. Sanayinin ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte, insanlar hızla kırsaldan kente göç etmeye başladı. Gürültülü kentlerde yoğun iş temposu çalışanları yorgun ve bitkin olmasına neden oluyor. Güne iyi zinde ve sağlıklı başlamak ya da günün yorgunluğunu ve stresini atmanın kolay bir yolu var. Tai Chi yaparak aklınızı, ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirebilirsiniz.

Gün içinde daha sağlıklı ve verimli olabilirsiniz. Peki Tai Chi nasıl yapılıyor? Tai Chi Eğitmeni Meral Şen kurslara katılarak Çanakkalelilerin de Tai Chi öğrenebileceğini belirterek; “Tai Chi hayatın yolu anlamına gelir. Uzakdoğu iç düzen sanatı olarak da bilinir. Eski tapınaklarda ejderler tarafından geliştirilmiş iç-düzen sanatının örneğidir. Bunu biz enerjinin dansı olarak ifade ediyoruz. Tai Chi’yi günlük yaşantımızda, bozduğumuz uyumu tekrar kazanmayı hedefliyoruz. Modern insanın en büyük sorunu zihinsel ve bedensel stres. Tai Chi ile öncelikle bedenimizi rahatlatabiliriz. Doğru nefes alarak, doğru hareketleri yaparak enerji akışımızı daha düzenli olarak sağlarız. Tai Chi’nin çok ciddi bir sağlık yönü var” dedi. Tai Chi öğrenmek isteyenler Kale Gençlik Derneği ve Eğitmen Meral Şen ile irtibata geçebilirler” dedi.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech