Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AK Parti’nin dayanağı milletin kendisidir”

“AK Parti’nin dayanağı milletin

“AK Parti’nin dayanağı milletin kendisidir”

Durmak bilmeyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, referandum çalışmalarına memleketi Biga’da devam etti. Gider, Biga TSO’da sanayi sitesi esnafıyla yaptığı konuşmada, “Bu memleketin meselesidir. AK Parti’nin dayandığı bir tane yer var, o da milletin kendisidir.” dedi.

Anayasa Değişikliği referandumuna iki gün kala çalışmalarına hız veren AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, memleketi Biga ilçesinde sanayi sitesi esnafı ile bir araya geldi. Yeni anayasaya hakkında bilgiler veren Gider, sanayi esnafının sıkıntılarının da konuşulduğu toplantıda esnafın sorularına yanıt verdi. Milletvekili Gider, AK Parti’nin tek dayanağının millet olduğunu vurguladı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda sanayi sitesi esnafı ile bir araya gelen Milletvekili Gider, referandumun çok tartışılan maddelerini anlattı. Başkanlık sistemini kendilerinden önce gelen Türkeş, Demirel, Erbakan, Ecevit ve Yazıcıoğlu’nun da istediğini belirten Milletvekili Gider: “Bu memleketin yönetimiyle ilgili derdi olan bu milletin dertleriyle dertlenen, söyleyecek sözü olan bugüne kadar gelmiş geçmiş herkesin talebiydi” dedi.

Almanya başta olmak üzere Hollanda, İsviçre ve İsveç gibi ülkelerin referandumda evet çıkması durumunda Türkiye’de demokrasi tehlikeye girer şeklinde açıklamaları olduğu vurgusunu yapan Milletvekili Gider: “Bizim hayırcılara saygımız var. Ancak saygı duymadığımız hayırcılarda yok değil. Almanya’ya saygı duymuyoruz.” dedi.

“HAYIR ÇIKTIĞI AN KENDİMİZİ SORGULARIZ”

Milletvekili Gider, konuşmasının ardından salonda bulunan esnafların ve gazetecilerin sorularına cevaplandırdı. Milletvekili Gider, bir gazetecinin sorduğu: “Bu referandum sonrasında oldu ki hayır oyu fazla çıktı. Milletin istekleri doğrultusunda bu maddeyi tekrar yapılandırıp önümüzdeki tekrar gündeme getirecek misiniz yoksa bir kere mahsus olursa olur olmazsa kapatıyor musunuz” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Bu memleketin meselesidir. Bir kere AK Parti’nin dayandığı bir tane yer var, o da milletin kendisi. Aslında sağ partilerin dayandığı tek yer milletin kendisidir. Niye hiç Anayasa Mahkemesi arkanda olmaz başın sıkışırsa, seni kapatacağı zaman aklına gelirsin. Ordu da, bürokrasi de hiç arkanda olmaz.

İnşallah olmaz ama hayır çıktığı an biz kendimizi sorgularız. Biz nerede yanlış yaptık millete hangi maddeyi anlatamadık veya hangi maddede problem varsa onu sorgularız. Milletle inatlaşmak bizim işimiz değil. Biz milletin taleplerini karşılamak için siyaset yapan insanlarız, millete ayar vermek için değil. Biz bu siyaseti millet için yapıyoruz, millet ne derse o olur. Kendimizi sorgularız, nerede hata yapmışız düzeltir yenileriz. Gönül ister ki Mecliste şu anda CHP’de olsaydı keşke şu maddeler 18 olarak değil de 10 olarak veya 28 olarak çıksaydı. Keşke HDP terörle arasına sınır koyabilseydi de o da olsaydı ama onu en başında söyledik. Terörle aranıza mesafe koyamayacaksanız sizinle görüşmeyiz dedik ve görüşmedik ama CHP’yi çok istedik. Tarih bunu yazacak ben çok iyi yazacaklarını sanmıyorum.”

Milletvekili Gider, sözlerini şöyle devam etti: “Ben şunu anlamıyorum. 18 yaşındaki adamdan oy istiyorlar 18 yaş geçmesin diye… Böyle bir mantık var mı? Meclis görüşmelerinde biz ne dedik. ‘550 oyda çıksa millete soracağız’ dedik. Mecliste yıktılar ortalığı, kavga çıkardılar, kutuplaştılar millete sorulmasın diye. Orada millete sorulsun mu sorulmasın mı diye tartışıyoruz şimdi millete diyorlar ki hayır, daha dün sorulmasın dediniz ya… Sorulmasın dediğin milletten nasıl oy istiyorsun bu da ayrı bir paragraf olur”

Biga TSO’da gerçekleştirilen programın ardından Milletvekili Gider, referandum çalışmaları kapsamında Biga Yeniceköy ve Elmalı köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech