Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Referandum öncesi 3 parti uzlaştı

Referandum öncesi 3 parti

Referandum öncesi 3 parti uzlaştı

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarında gündeme getirilen araç parkuruna 3 tane silindirin katılması önergesi AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekillerinin ortak önergesiyle sunulurken, mecliste de oybirliği ile kabul edildi.

 Referandumda Evet-Hayır tartışması ile gündeme gelen İl Genel Meclisi’nde siyasi parti gruplarının bir konuda ortak önerge verdiği görüldü. Üç grubun da uzlaştığı önerge ise köylere hizmet oldu.

Gündem maddelerinin ardından gündemin 11. maddesine ilave olunan “İl Özel İdaresi imkânlarıyla veya İller Bankası kanalıyla köy yollarında kullanılmak üzere 3 adet silindir alınması” ile ilgili önerge görüşüldü.

Konu ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, “Komisyonda 2017 bütçesinin görüşülürken Yol Müdürlüğü’nün bütçesini görüştüğümüzde Yol Müdürümüz tarafından bu asfaltlama işlemlerinde kullanılmak üzere silindir görüşmüştük. 2017 yılı içerisinde kendi imkanlarımızla olmazsa İller Bankası kanalıyla borçlanma yoluyla alırız diye görüşmüştük. Geçen süre zarfı içerisinde bu şekilde bir önerge vermek hasıl oldu. Özel İdare imkanlarıyla ama İller Bankası kanalıyla araç parkurumuza 3 tane silindirin katılması ile ilgili biz Grup Başkanvekilleri olarak önerge verdik.” diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin; Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen ve silindir alımı için  900 bin TL tahsis edilmesi kararlaştırılan önerge oybirliği ile kabul edildi.

Öte yandan İl Genel Meclisi’nin bu ayki konukları ise Beyçayır Muhtarı  ve Aza Üyesi oldu.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech