Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çan’a yeni camii yapıldı

Çan’a yeni camii yapıldı

Çan’a yeni camii yapıldı

Çan Belediyesinin yer tahsisi ve katkılarıyla yapımı tamamlanan Karşıyaka Emir Sultan Cami cuma günü, cuma namazı sonrasında yapılan törenle ibadete açıldı. Selçuklu dönemi mimari tarzından esinlenerek inşa edilen cami gerek mimarisi, gerek içyapısı gerekse de çevre düzenlemeleri ile göz dolduran bir eser olarak Karşıyaka Mahallesi’ne kazandırıldı.

Cuma namazının kılınmasının ardından başlayan Karşıyaka Emir sultan camii açılış programı, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ve Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu konuşmaları ile devam etti.

Çanakkale milletvekili Ayhan Gider, “Birçok açılış yapıyoruz birçok temel atıyoruz ama bugünün verdiği haz bambaşka. Bugün sadece bir cami açılışı veya sadece bir sağlık ocağı açılışı değil. Bu bizim kadim kültürümüzde olan bir külliye açılışı. Sağ olsunlar burayı düşünenler, planlayanlar külliye olarak planlamış ve bundan sonra yapılan bu eserin masraflarını da çıkaracak şekilde gelir getiren mülkleriyle birlikte yapmışlar. Ben bu anlamda belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel camiyi yaptıran hasan amcamıza da çok teşekkür ediyorum. Ayrıca cami derneğinin üyelerine de teşekkür ediyorum. Paylaşmanın en güzel halini yaşıyor onlar” dedi.

Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mübarek üç aylarımızın bu ilk Cuma gününde bu güzel eserin açılışına geçmeden önce yapımında emeği geçen başta Emir Sultan Camimizin banisi Hasan Sezer abimiz, cami yaşatma derneği başkanımız Mustafa Sezen’e ve bu caminin yapılması için küçük büyük her ne kadar olursa olsun en ufak bir bağışta bulunan, çorbada benim de tuzum olsun diyerek hayırda bulunan her bir hemşerime gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Şu caminin yapımında bir tek tuğlası olandan,1 kuruş yardımda bulunandan, burada çalışan işçilerimize bir yudum su getiren teyzelerimizden, Allah razı olsun. İnşallah onlarda efendimizin hadis-i şerifinde müjdelediği o kişilerden olurlar. Ondan nasiplenirler. Bizim duamız budur. Son olarak da bizlerden de bu mübarek günlerde hayır dualarınızı eksik etmeyin. Çünkü biz inanıyoruz ki; dua tüm kapıları açar” dedi.

Haber Merkezi

 

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech