Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ATİLLA YEŞİLADA ÇASİAD’ın Konuğu Oldu

ATİLLA YEŞİLADA ÇASİAD’ın Konuğu


ATİLLA YEŞİLADA ÇASİAD’ın Konuğu Oldu


“ÇASİAD ile Gündem” toplantısı kapsamında konuşmacı olarak katılan Türkiye’nin en önemli Ekonomistlerinden Atilla Yeşilada, “Türkiye Ekonomisi” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

ÇASİAD ile Gündem Toplantısı kapsamanda düzenlenen organizasyonların bu ay ki konuğu Türkiye’nin en önemli Ekonomistlerinden Atilla Yeşilada oldu. Çanakkale Akol Otelde düzenlenen söyleşiye ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, İş Adamları ve banka müdürleri katıldı.
Yeşilada’nın söyleşisi öncesinde açılış konuşması yapan ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu, ÇASİAD olarak Çanakkale İş Adamlarının tarafsız bir gözle bilgilendirilmesi için “ÇASİAD ile Gündem toplantılarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Amacımız dünyadaki makro gelişmeleri takip ederek, ülkemizin içinde bulunduğu konjektürde ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki risk ve fırsatları tarafsız bir gözle Çanakkale iş dünyası ile paylaşmaktır. Atilla Yeşilada; Ekonomi branşında Kaliforniya Üniversitesi Santa Barbara Kampüsü’nde üst lisans yaptıktan sonra, New York Eyaleti; Troy, Rensselaer Polytechnic Institute Üniversitesi’nde Finansal Ekonomi dalında doktora çalışmaları yaptı. 1989 yılında bir yıl The Jerome Levy Institute’da araştırma uzmanı olarak görev yaptı. Eş zamanlı olarak doktora sürecinde çeşitli Amerikan Üniversiteleri’nde ekonomi ve finans dersleri verdi.
1990 yılında Türkiye’ye dönüp 2011 yılına kadar başta Global Menkul Değerler, EMDAŞ ve Ege Yatırım olmak üzere çeşitli aracı kurumlarda araştırmadan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 2001 yılında sevgili dostum Dr.Murat Üçer ile birlikte halen 20 Gelişmekte Olan Ülke’de faaliyet gösteren ve araştırma ürünlerini dünyaca ünlü çok uluslu şirket ve fon yöneticilerine pazarlayan GlobalSource Partners’ın Türkiye danışmanları oldu. 2001-2011 yılları arasında CNBC-E, Habertürk, Business Channel’de ekonomi ve haber analiz programları da sundu. Halen GlobalSource Partners vasıtası ile 100’den fazla yabancı müşteriye İstanbulanalytics markası altında ise 30 Türk kuruma araştırma ve danışmanlık hizmetleri sunuyor.” dedi.

Atilla Yeşilada konuşmasında Türkiye Ekonomisine değindi. Söyleşi sunumun ardından yapılan soru cevap bölümü ile sona erdi.
Toplantı sonrasında Radika Restaurant’ta  düzenlenen akşam yemeği ile son buldu.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech