Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Domates üretiminde yeni denemeler

Domates üretiminde yeni denemeler 

Domates üretiminde yeni denemeler 

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün “Toprak Islahı ve Domateste Gübreleme Teknikleri” demonstrasyon çalışmaları   Kumkale Köyü’nde anlatıldı.

Toplantıya Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Tarım İl Şube Müdürleri ve personelleri, Tarım Kredi, Köy Muhtarları, İlaç ve Gübre Bayileri, Kumkale Köyü ve çevre köylerden gelen üreticiler katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Başkan Kaya ; “Burada oluşturulan demonstrasyon alanları belki iyi olmayabilir. Deneme amaçlı kuruluyor. Belki bu deneme başarısız oldu. Tarım İl Müdürlüğünden geldiler burada hiçbir şey yapamadılar gittiler kanısı da oluşmasın diye özellikle bunun altını çizmek istedim. Deneme tutmayabilir ama Tarım İl bütün riski kendileri alıyorlar. Masrafları onlara ait. Buradaki asıl amaç, bu arazilerin hepsi atalarımızdan  miras kalan araziler. Bu arazileri korumak kollamak, en iyi şekilde teslim etmek de bizlerin sizlerin bu arazileri kullanan insanların görevi. Konunun özeti kimyasal gübreleri ve ilaçları kullanırken daha dikkatli, daha işimize yarayacak şekilde, toprağımızı bozmayan ürünleri kullanarak toprağımızı bizden sonraki nesillere en iyi şekilde bırakmak için yapılan bir çalışma. Burada anlatılanları da hemen unutmayın. Evde, kahvede üzerinden geçin. Anlatılan şeyler burada yaşayan insanların faydasına olan şeyler” dedi.

Köy kahvesinde üreticilerle sohbet eden Başkan Kaya ve İl Müdürü Karadağ, sonrasında köyden ayrıldı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech