Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çok amaçlı muhtarlık binası

Çok amaçlı muhtarlık binası

Çok amaçlı muhtarlık binası

Kilitbahir köyünde bulunan ilkokul binası, öğrenci sayısı yeterli olmayınca Muhtarlık binası olarak kullanılmaya başlandı. Köy Muhtarı Ali Şinasi örnek bir davranış sergileyerek, muhtarlık binasını kültür merkezine çevirdi.

Kilitbahir köyü ilkokul binası, öğrenci sayısı az gelince muhtarlık binası olarak kullanılmaya başlandı. Kilitbahir Muhtarı Ali Şinasi Tınaz, muhtarlık binasını kültür merkezi haline getirdi. İşe de içerisinde ve bahçesinde iyileştirme çalışmaları ile başladı.  Muhtarlık binasının girişine engelli yolunu yaptıran Muhtar Tınaz, bina içerisinde bir de kütüphane oluşturdu. Aynı zamanda muhtarlık içerisinde bir de kurs merkezi bulunuyor. Muhtar Tınaz köy kadınlarının ürettikleri ürünleri satabilmesi için de muhtarlık önünde bir stant açtı.

Muhtar Ali Şinasi Tınaz, “Burada yaklaşık 4 aydır hizmet veriyoruz. Burası köyümüzün ilkokulu idi. 2016 sonu itibari ile öğrenci sayımız düştü. Mülkiyeti muhtarlığımıza ait olduğu için Kaymakam ile de görüştük ve köy konağına çevirdik. İki sınıfımızı Halk Eğitim Merkezi Kurs Merkezi olarak kadınlarımıza tahsis ettik.  Bir sınıfımızı da kütüphane olarak dönüştürdük.  Eceabat Kaymakamlığı kitap noktasında bize çok yardımcı oldu. Şimdi köyümüzün camisi restorasyon sürecinde olduğu için kuran kursu olarak kullanılıyor” diyerek bilgi verdi.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech