Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GESTAŞ’ta Güvenlik Önlemleri Arttı

GESTAŞ’ta Güvenlik Önlemleri Arttı

GESTAŞ’ta Güvenlik Önlemleri Arttı

GESTAŞ Merkez İskelesi’nde arabalı vapurlara binmek isteyen yayalar, güvenlik nedeniyle artık çanta ve el bagajlarını da x-ray cihazından geçirmek zorunda kalıyor.

Ardı ardına Türkiye’nin dört bir yanında terör örgütleri tarafından patlatılan bombalar ve yapılan katliamlar, toplu taşıma araçlarında güvenlik önlemlerinin artmasına neden oldu. İlk olarak gişelerden geçen araçların altlarını ayna ile aramaya başlayan GESTAŞ güvenlik görevlileri, 18 Mart törenleri öncesi girişe yerleştirdikleri cihazlarla Merkez İskele’den Kilitbahir ve Eceabat’a geçmek isteyenleri tam teşekküllü kontrol ettikten sonra feribota geçmelerine izin veriyor.

Geçtiğimiz yıldan beri x-ray cihazından geçerek feribota alınan yayaların el bagajları ve çantaları da 17 Mart 2017 tarihinde yerleştirilen x-ray bagaj arama cihazı ile kontrol ediliyor. Her gün yoğun olarak kullanılan feribota binmek isteyen vatandaşların çoğu, bu tür uygulamalara Çanakkale’de alışkın olmadıklarını belirterek iskeleye alınmadan önce özel güvenlik görevlileri tarafından tam teşekküllü kontrol edilmelerine tepki gösteriyor. Gişelerdeki güvenlik görevlileri ise vatandaşları her defasında uyararak, güvenliğin kendileri için olduğunu vurgulayıp uygulamaya alıştırmaya çalışıyor.

Öte yandan araçların da günün belli saatlerinde sık sık arandığı GESTAŞ iskelesinde, 7/24 polis memurları da görev yapıyor. GESTAŞ’ta her geçen gün güvenlik önlemlerinin arttığı görülüyor.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech