Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müdür Memiş Görevinden Ayrıldı

Müdür Memiş Görevinden Ayrıldı

Müdür Memiş Görevinden Ayrıldı

21 Mart 2017 tarihi itibariyle görevinden ayrılan İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş’in, ilerleyen zamanlarda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığında görev alacağı öğrenildi.

2014 Temmuz ayından beri Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Zülküf Memiş, dün itibari ile görevinden ayrıldı. Müdür Memiş’in, ilerleyen zamanlarda atanacağı Tarihi Alan Başkanlığında Başkan Yardımcısı olarak görev yapacağı öğrenildi.

Müdür Memiş’in yerine atanacak isim henüz netlik kazanmamışken, İl Müdürlüğü görevine Müdür Yardımcısı Erdal Doğancı vekâlet edecek.

İLK AÇIKLAMA EĞİTİM İŞ’TEN

Müdür Memiş’e defalarca istifa çağrısı gönderen Eğitim-İş’ten konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünü yürüten Zülküf Memiş 21 Mart 2017 tarihi itibari ile görevinden ayrılmıştır. Görev süresi boyunca birçok hukuksuz uygulamaya imza atan Memiş, özellikle FETÖ darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte masum öğretmenlerin ahını almasıyla ünlenmiştir.

FETÖ ile yakından uzaktan ilgisi olmayan; solcu, sosyalist ve Atatürkçü Öğretmenleri OHAL’se koy sepete anlayışıyla mağdur etmiştir. 3 yıllık görev süresi boyunca yandaş kayırmacılığı ile neredeyse yandaş bir sendikanın emir eri gibi çalışmıştır. Özellikle öğretmen görevlendirmelerinde ve idareci atamalarında liyakatten uzaklaşarak, yandaş kriterlerini ön plana çıkarmış ve siyasi kararlara imza atmıştır. Göreve başlar başlamaz da ‘Beni siyasiler getirdi’ diyerek büyük bir idareci kıyımı yapmıştır. 15-20 yıldır Çanakkale Merkezden uzak ilçelere gidiş geliş yapan birçok öğretmenin mağduriyeti ile emzirme döneminde ilçelere gidiş geliş yapan anne öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılarını çözememiştir. Çanakkale eğitim camiası en adaletsiz dönemini bu dönemde yaşamıştır.

2012 yıllarına kadar Çanakkale’nin eğitim başarısı ülke genelinde üst sıralarda iken Zülküf Memiş’in kurduğu yönetim kadrosu sayesinde 2014 yıllarından sonra ne yazık ki başarıda geri sıralara düşmüştür. Çok değerli bazı okul müdürleri dışında neredeyse İl Milli Eğitimin yönetim kadrosu eğitimde gericileşme politikasını hayata geçirmek için dinci, gerici cemaat, vakıf ve derneklerle protokoller ile projeler yaparak kindar ve dindar bir nesil yetiştirmek için yarışmışlardır.

Merkez Ortaokulu’nun yıkılmasından sonra yerine yapılan okul binasının İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis eden Zülküf Memiş, okulunu geri isteyen heyete’ 1, 1,5 yıl sonra Merkez Ortaokulunun tabelasını ben kendi ellerimle asacağım’ diye söz vermesine rağmen sözünü tutmamıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü boyunca defalarca Eğitim İş’e verdiği birçok sözünü de tutmamış, çoğu kez yan çizmiştir. Zülküf Memiş müdürlüğü boyunca Muş’ta FETÖ’den tutuklu bulunan Ömer Karabay başkanlığındaki Maarif Müfettişleri kurumunu kendi özel sorunları ile ilgili inceleme ve soruşturmalarda kullanmıştır.

Maarif Müfettişlerince yürütülen bazı soruşturma sonuçlarına da müdahale ederek sonuçları etkilemiştir. Planlamadan bir haber, programını sadece TEOG sınavlarında ful çıkaracak birkaç öğrenciye endeksleyen, okulları ve personelini projeler ile kıyaslayan, Çanakkale’nin eğitim rezervlerini yerinde ve amacına uygun kullanmayan bir yöneticilik performansı sergilemiştir. Kısacası başarısız olmuştur. Çanakkale‘de kamu eğitimi Memiş döneminde ciddi oranda muhafazakârlaşarak Laik eğitimden uzaklaşmış ve Liyakatsiz yönetimsel bir anlayışı ile yandaşların inisiyatifine bırakılmıştır.

Çanakkale’nin ilçe kırsallarında ücretli öğretmenler ile günü kurtarma yolları aranarak eğitimi içinden çıkılmaz bir hale sokarken, taşımalı öğrencilerin öğlen yemekleri tarifi zor bir tat ve kokuyla yenmemiştir. Eğitim-İş Çanakkale Şubesi olarak Zülküf Memiş’i yaptığı yanlış uygulamalar ve mevzuata aykırı işlemler ile ilgili yüzlerce defa uyarmıştık. Ancak sendikamız ile iletişim kanallarını kapatması nedeniyle basın yoluyla da yüzlerce kez bu uyarılara devam edilmiştir. Özellikle darbe girişimi sonrası OHAL sürecinde başta Şube Başkanımız Ahmet Mantaş’a ve üyelerimize yönelik bile bile kendi marifetiyle resen yaptığı hukuksuz uygulamalardan, kinci OHAL fırsatçılığından dolayı hesap sorulacaktır.

Kendisi hangi kuruma ve nereye giderse gitsin Eğitim-İş’in iki eli O’nun yakasında olacaktır. Çanakkale eski İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş’i hâkim karşısına çıkartıp yaptıklarının hesabını soracağız. Kendisi Gülen Cemaatine daha yakınken, FETÖ ile yakından uzaktan ilgisi bulunmayanları FETÖ’cü diye yaftalamasına ve yanına kar kalmasına izin vermeyeceğiz… Gün gelecek devran dönecek Memiş bu yaptıklarının hesabını adaletin karşısında tek tek verecektir.”

Eylem Gözeldere

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech