Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Testere İmalatında Korkmaz Kadın

Testere İmalatında Korkmaz Kadın

Testere İmalatında Korkmaz Kadın

Bir çocuk annesi Dilek Korkmaz, temizlik yapmak için girdiği iş yerinde kısa zamanda testere yapmaya başladı. Ustalık yolunda emin adımlarla ilerleyen Korkmaz, Çanakkaleli kadınların azimli duruşuna da güzel bir örnek vermiş oldu.

Kadınların istedikleri zaman her işi yapabileceklerine bir örnek daha yine kentimizden geldi. Bir kız çocuğu annesi olan Dilek Korkmaz, temizlik yapmak için girdiği iş yerinde bıçak ustası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Dilek Korkmaz mesleğe nasıl başladığını şu ifadelerle gazetemize anlattı:

“Bir aydır bu işi yapıyorum. İş arıyordum. Bana da burayı tavsiye ettiler. Aslında temizlik işçisi olarak başladım. Ama biraz zaman geçince iş bana zevkli geldi. Yapabilirim diye düşündüm. Yapıyorum da… Artık birçok meslekte kadın erkek ayrımı yok diye düşünüyorum. Eğer güç gerektirmiyorsa erkeklerin yaptığı her işi kadınlar da yapar. Para kazanmanın da kadını erkeği olmaz zaten.”

EL EMEĞİ ÇOK BAŞKA

“Burada testere yapıyorum. Testere bıçaklarını boy boy kestikten sonra delikler deliyorum. Ustam elinden de son kez geçtikten sonra temizleyip paketliyorum. Çok zor da değil. Çalışma saatlerim de çok uygun. Kızımla yeteri kadar vakit geçirebiliyorum. Çok da yorulmuyorum. Sadece işimiz tabii biraz tehlikeli. Ama kısa zaman içerisinde onu da aşıyor insan. Bir şeyler üretip el emeği vermek çok farklı. Kendi yaptığın bir şeyi görmek insana haz veriyor. Bıçak bileme işini ustam henüz bana bırakmıyor. Onun için biraz daha zaman lazım.”

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech