Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet Erkânı Şehitlerin Huzurunda

Devlet Erkânı Şehitlerin Huzurunda                                        

Devlet Erkânı Şehitlerin Huzurunda                                        

102 yıl önce kazanılan Deniz Zaferi’nin yıldönümü kapsamında 18 Mart Stadyumu’nda yapılan törenin ardından Şehitler Abidesi’nde şehitlerin huzurunda da her sene olduğu gibi bir tören düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yılının kutlama törenleri kapsamında Şehitler Abidesi programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise katılım sağlayan Bakanlar arasında yerlerini aldılar. Çanakkale AK Parti Milletvekilleri Bülent Turan ve Ayhan Gider protokolde yer aldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından çelenklerin sunulmasıyla başladı. Şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde saygı atışı sonrası İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, kürsüde yaptığı konuşmada, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığına değinerek, “Amacı Gelibolu’yu açık hava müzesine dönüştürmektir. Muharebe kayıtlarının araştırılması ile ilgili çalışmalar yürütüp, neticesinde bir Çanakkale Külliyatı oluşturulmak isteniyor” dedi.

“FİTNE SOKMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Bakanın ardından kürsüye gelen Başbakan Yıldırım; “İstiklal aşkımızı tazelemek için bir araya geldik. Çanakkale’de şanlı bir zaferle beraber gelecek de kazanılmıştır. Bize bırakılan şanlı tarihi heyecan ve sadakatle geleceğe taşıyacağız. Ne zaman dara düşsek, ne zaman sıkıntı sarsa aynı ruhla ayağa kalkıyoruz. Bu mirası şanla, şerefle geleceğe, torunlara taşımak için söz veriyoruz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Hayatta kalmanın tek yolu güçlü olmak. İstiklalin emekle, alın teri ile bilgiyle, donanımla, yatırımla korunacağı bir dönemdeyiz. Türkiye ekonomik olarak daha güçlü bir durumda. Bizim iki büyük hayalimiz var. Bu milletin mutluluğu ve bu ülkenin refahı, geleceği… Aydınlık yarınları inşa etmek üzere yola çıktık. Muasır medeniyete erişme konusunda ilerliyoruz. Köprünün temelini attık. ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek burayı yedi düvele mezar yapan ecdadın anısını Çanakkale’ye takacağımız bu gerdanla milletimizi muasır medeniyete ulaştırmış olacağız. Her kuruşu her dakikayı doğru bir şekilde harcamaya çalışıyoruz. Bu konudaki hassasiyetimizden şüphe edilmemelidir. Destanı yazanlar sadece 81 ilden değil, Bağdat, Filistin, Rumeli, Kosova, Kafkasya’dan, Üsküp’ten koşup geldiler. Şimdi burada mahşeri bekliyorlar. Bugünde onların çocukları ile kardeşiz. Fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Barışa dostluğa ve kardeşliğe önem veriyoruz. Kardeşliğimiz beraberliğimiz güçlenecek ve daim olacak. 15 Temmuzdaki istiklal ve istikbal mücadelesinin kutlu yürüyüşü 16 Nisanda tamamlanmış olacak” dedi.

TÜRK YILDIZLARI NEFESLERİ KESTİ

Başbakan’ın konuşmasının ardından Kur’an Tilaveti icra edilirken, sonrasında Diyanet işleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından dua okundu. Programın devamında protokol Şehitlik Defterinin imzalanması ve Şehitliklere karanfil bırakılması için Şehitliğe, ardından ise 15 Temmuz sergisine geçerek sergiyi gezdiler. Sergiyi gezdikten sonra protokolün program dâhilinde Seyir Alanına geçmesi gerekirken, Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki Bakan ve Milletvekilleri tören alanını erken terk etti. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanlarının Seyir Alanında protokoldeki yerlerini almasının ardından 18:12’de başlayan Denizde gemi geçişi sonrası Türk Yıldızlarının uçuş akrobasi gösterisi nefesleri kesti. Şehitler Abidesindeki Program Türk Yıldızlarının 18 dakikalık gösterisinin ardından sona erdi.

Engin Ören – Aytaç Güç

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech