Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ulaşım asli ise KDV düşürülmeli”

“Ulaşım asli ise KDV

“Ulaşım asli ise KDV düşürülmeli”

Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve S.S.18 Nolu Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından kahvaltı etkinliği düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı. Şoförler, sıkıntılarını paylaşırken Başkan Gökhan, “Şoförlerin yüksek KDV ile ilgili sıkıntıları için ulaşım asli hizmet ise KDV’yi düşüreceksin” dedi.  

Marina Restaurant’ta düzenlenen etkinlikte halk kooperatif ve oda tarafından şoförlerin sorunları aktarıldı. Çanakkale Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, yaptığı konuşmada öncelikle oda olarak yapılanları açıkladı. Demir, oda olarak Milletvekillerine KDV ile ilgili dosya verdiklerini söyledi. Milletvekillerinin yüzde 18 KDV ile ilgili gerekli Bakanlıklar ile görüştüklerini belirten Demir, krediler ile ilgilide şoförlerin sıkıntı yaşadığını söyledi. Umurbey otobüslerinin şehir içi taşımacılığı yapılmasından kaynaklı şikâyetlerinin olduğunu aktaran Demir, otobüs durak ve güzergâhlar için çalışma yapılmasını istediklerini ifade etti.  Demir, Başkan Gökhan’dan şoförler için bir düğün salonu yapılması ricasında bulundu.

Şoför esnafının sorunlarını dinleyen Gökhan; “Öncelikle Toplu taşıma esnafının işi diğerlerine göre daha zor. Zam taleplerine ve diğerlerini dengelemeye çalışıyoruz. Bir yere kadar geldiğimizi zannediyorum. Şu anda elimizde 45 tane 7 metrelik araç kalmış ancak 50 tane 12 metrelik aracımız olmuş. Bu bir nevi taşımayı rahattı diye düşünüyorum. Yüzde 17 KDV ile ilgili girişimlerimiz oldu ancak pekte sesimizi duyan olmadı. Bende keşke bir yatımız olsa diyorum. Yatınız olsaydı ÖTV’siz yakıt alıp KDV’niz de iner. Devletin vergisidir hak veriyorum tamam da. Ulaşım hizmeti bir kentin olmaz ise olmazıdır. Belediyenin asli görevidir. Ulaşım eğer asli görev ve hizmetse o zaman vatandaşın daha düşük fiyat ile hizmet almasını sağlayacaksın. Nasıl bazı temel konularda KDV iniyorsa bunu da indireceksin” diye konuştu.

Gökhan, şehir için durak güzergâhlarının da yenilendiğini belirterek, ilçeler arası minibüslerin şehir içerisinde indi bindi yapmaması gerektiğini, aksi takdirde cezalar ile karşılaşacaklarını söyledi. Gökhan, konuşmasına şoförlerin sorularına cevap vererek devam etti.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech