Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Belediyenin dolar ile işi olmaz”

“Belediyenin dolar ile işi

“Belediyenin dolar ile işi olmaz”

Çanakkale Belediyesi’nin Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası Projesi’nin son durumu hakkında, şantiye alanında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. İlk olarak teknik bilgi verilen sunumda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, doların yükselmesi sebebi ile projenin uzadığı söylemlerine “Bizim dolar ile hiç işimiz olmaz” diyerek yanıt verdi. 

Yeşil Yerel Yönetim Binası inşai faaliyetlerinin son durumu hakkında sunum inşaat sahasında sunum gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sunuma Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla ve Özleyiş Çetin, Belediye Meclis Üyeleri, Çanakkale Belediyesinin ilgili birim yetkilileri ile basın mensupları ve teknik ekip katıldı. Yapılan sunumda ilk olarak Hasan Oktay Abbasoğlu tarafından temel çalışması hakkında bilgi verildi. Oktay’ın ardından konuşan Başka Gökhan, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“ŞUANA KADAR YÜZDE 20’LİK İLERLEME KAYDETTİK”

Projede çalışmalar hakkında bilgi veren İnşaat Mühendisi Hasan Oktay Abbasoğlu, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası inşaat alanının temel çalışması hakkında; “Kentimiz ciddi bir deprem tehlikesi içerisinde bulunmasının yanı sıra zemin karakteristik özellikleri ve yer altı su seviyesinin yüksek olması nedeniyle Belediye Binamızın inşa edildiği bu zeminde bahsedilen tüm bu etkenler zeminde sıvılaşma riskini doğurmaktadır. Bu nedenle yer içi kaynaklı tehlike faktörleri etkisinde zemin tepki karakterinin değerlendirilmesinde bu hususlar dikkate alınarak gerekli jeolojik etütler yapılmış ve zemin iyileştirilmesi gerekliliği olmuş, bu doğrultuda zeminin iyileştirilmesi için temelimizin tabanına jet grout yapılarak zeminin iyileştirilmesi hedeflenmiştir.  Şu ana kadar A ve D blokta 4300 metrekarelik alanda 560 metreküplük grobeton imalatı tamamlanırken, su yalıtın malzemesinin betonarme dış duvar alanı ve temel alanı birlikte ise yaklaşık olarak 5300 metrekarelik alanda imalatı tamamlanmıştır. Ayrıca 3000 metrekarelik alanda radye temel betonu tamamlanarak 3620 metreküp temel betonu dökülmüştür. Temel betonu dökülen kısımlarda 2. Bodrum kat kolon ve perde demir donatı montajlarına başlanmıştır. Şantiyemize şu ana kadar 870 ton demir imalatı yapılmıştır. Temel çalışmaları yaklaşık yüzde kırk seviyesinde tamamlandı, projenin tamamında ise genel olarak yüzde 20’lik ilerleme kaydettik” dedi.

“ÇANAKKALE ZEMİNİ KÖTÜ”

Tahmin ediyorum ki 15-20 gün içerisinde çalışmalar dışarıdan görülecek hale gelecektir. Süre bakımından inşaat ile ilgili bir gecikme söz konusu değil. 2018 yılının sonuna doğru inşaatımız bitme noktasına gelecek” dedi. Başkan Gökhan ayrıca, “Çok tedbirli ve titiz davranıyoruz. Sonuç itibariyle deprem bölgesinde bir inşaat yapıyoruz. Çanakkale halkının parasını harcıyoruz. Üstün körü bir inşaatı yapmamız söz konusu olamaz. Onun için bir ay, iki ay gecikebilir ama sağlam olması önemli” diye konuştu.

“DOLAR DEĞİL, TÜRK LİRASI”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kamuoyunda inşaatın dolar ile yapıldığı ve bu nedenle müteahhit firmanın doların yükselmesini beklediği için çalışmaları ağırdan aldığı iddialarına da cevap verdi. Başkan Gökhan, “Bizim Dolarla, Euro ile işimiz olmaz. Dolar ile işi olanlar belli, geçişleri başka şeyleri dolara bağlayanlar bellidir. Çanakkale Belediyesi’nin dolar, Euro ile hiç işi olmaz. Biz ezelden beri Türk Lirası ile hareket ediyoruz. Mevzuatımız da bunu gerektiriyor. Zaman zaman Ankara’dan müteahhidimizi arayıp inşaat ile ilgili bilgi almak isteyenler oluyormuş. Bir şeyi saklıyor muyuz? Yalan mı söylüyoruz öğrenmek istiyorlarmış. Müteahhidimizi rahatsız edeceğinize gelin şantiye şefimizle, belediyemiz teknikerleri var, gelip onlara sorabilirsiniz. Lütfen dedikodu yapmayın” dedi.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech