Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu Köyde Her Evde Türk Bayrağı Asılı

Bu Köyde Her Evde

Bu Köyde Her Evde Türk Bayrağı Asılı

Eceabat’a Bigalı köyünde, yılın 365 gününde her evde bayraklar dalgalanıyor. Mustafa Kemal’in karargahının bulunduğu köy, al bayraklarla süsleniyor. 

Eceabat’a bağlı 70 haneli Bigalı köyünde, her evin duvarında Türk bayrakları dalgalanıyor. Çanakkale Savaşları esnasında Yarbay Mustafa Kemal’in 19. Tümen karargahını kurduğu Bigalı köyü, her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Köy, 2006 yılında bir akaryakıt firması tarafından tamamen restore edildi. Ardından da her eve birer bayrak direği dikildi. O günden bu yana, evlerin duvarlarından ay yıldızlı bayrak hiç inmedi. Köy Muhtarı Burhan Çetin, köylerinin bu görünümünden gurur duyduklarını söyledi.

“BİZE GAZİANTEP’TEN BİLE BAYRAK GELİYOR”

Çetin, “Köyümüz gazi köy. Yarbay Mustafa Kemal’in 19. Tümen karargahını kurduğu köy. Bu konuda mutluyuz, gururluyuz. Atamız buradan, 19. Tümen ve alaylarla birlikte savaşa katıldı. Şu anda Atatürk evi olarak bilinen ev, zamanında köy muhtarınınmış. Atamızı kendi evinde misafir etmiş, ağırlamış. 10 gün gibi bir zaman zarfında. 2006 yılında köyümüz topyekun restore edildi. Bayraklarımız asıldı. 12 ay her günümüz böyledir. Gelen ziyaretçilerin gururla gördükleri bir yer. Yıpranan eskiyenleri değiştiriyoruz. Bu konuda da gururluyuz, çünkü köyümüzü ziyarete gelen vatandaşlarımız bize bu konuda desteklerini esirgemiyorlar. Bize Gaziantep’ten bile bayrak geliyor. Gelen ziyaretçilerimiz, bu güzelliklerin kaybolmaması için desteklerini esirgemiyorlar” dedi.

İHA

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech