Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şahinbey’e Broşürlü Misilleme

Şahinbey’e Broşürlü Misilleme Çanakkale

Şahinbey’e Broşürlü Misilleme

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Cuma Pazarı’nda emekçi kadınları ziyaret ederek Çanakkale Barosu tarafından bastırılan “20 Soruda Kadının Yasal Hakları” ve “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kitapçığını hediye etti.

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Güneş Pehlivan ve Başkan Yardımcısı Melis Söylemez, üyeler Aybüke Bilecen,  Burak Güler,  Kutlu Doğan,   Çanakkale Barosu Sekreterleri Bülent Kermen, Müjgan Aşar İlhan, Ergüven Koç bir farkındalık hareketine imza attı.

Çanakkale Barosu erkek şiddetinin tariflenerek detaylandırıldığı kitapların hediye diye dağıtıldığı belediyelere örnek olacak bir davranış sergiledi. “20 Soruda Kadının Yasal Hakları” ve “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kitapçıkları avukatlar tarafından halka dağıtıldı. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Şahinbey Belediyesinin dağıttığı aileleri felakete sürükleyecek nitelikteki “Aile Saadeti” isimli kitap için suç duyurusunda bulunan Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu bu zihniyetlere karşı bir tavır takındı.

Komisyon Başkanı Güneş Pehlivan “Kadınların daha bilinçli olması ve kendi güçleri ile hukuk mekanizmalarını kullanarak mücadele edebilmeleri için Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak yalın bir dille bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçık içerisinde şiddetin ne anlama geldiğini, herhangi bir şiddete uğrama halinde nasıl ve nerelere başvuru yapılacağını anlatan broşürler hazırladık. Bugün de Cuma Pazarında emekçi kadınlarımıza ve vatandaşlarımıza bu broşürleri dağıtacağız. Kütahya, Tuzla, Şahinbey gibi belediyelerde yeni evlenen çiftlere hediye kisvesi altında erkek şiddetinin nasıl uygulanacağına dair talimatların yer aldığı broşürlerin dağıtıldığı bir dönemdeyiz. Biz bir farkındalık yaratmak istedik. Cumhuriyetin kadınları eşit ve adil bir ülke için bizimle omuz omuza olacaklar, buna eminiz” dedi.

Dilek Akşen 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech