Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Turan Çalar Saat’te konuştu

Vekil Turan Çalar Saat’te

Vekil Turan Çalar Saat’te konuştu

Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programının dünkü konuğu AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan oldu.

Referanduma 40 günden az bir zaman kala her sabah farklı bir siyasi konukla, sabah programını demokrasi arenasına dönüştüren Fox TV’nin dünkü siyasi konuğu AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan oldu. Bir önceki gün aynı içerik kapsamında Meral Akşener’i ağırlayan İsmail Küçükkaya ile Bülent Turan arasında zaman zaman söz verme ve konuları açıklamaya fırsat vermeme noktasında konuşmalar olsa da Küçükkaya “monolog değil, diyalog şeklinde götürelim” diyerek gidişata müdahale etti.

Programda birçok önemli noktanın üzerinde durulurken en dikkat çekici noktalardan biri Turan’ın, “FETÖ terör örgütünün oluşumunda bizim de hatalarımız var” demesi oldu. Turan o konu ile alakalı şöyle konuştu; “FETÖ 40 yıllık bir örgüt. Bu örgütün oluşmasında AK Parti’nin de, CHP’nin de, MHP’nin de, Saadet Partisi’nin de, Anavatan Partisi’nin de, bizim de suçumuz var. Ama 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bu hain FETÖ terör örgütü karşısındaki en sert ve en dik duruşu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gösterdi.”

İsmail Küçükkaya’nın referandumda neden ’Evet’ çıkmalı sorusuna ilişkin ise Turan; “Bir daha darbe girişimi olursa başımızda Sayın Erdoğan gibi bir lider olmayabilir. Millet ülkeden kaçmayacak, güvenilebilecek bir Tayyip Erdoğan olduğu için o gece sokağa döküldü. Şu anki sistem darbecilerin yaptığı ve siyasi kriz çıkaran bir sistem… Zamanında yaşanan ekonomik krizler tekrar yaşanmasın diye sistem değişmeli. Mevcut sistem terörü tetikleyebilir ve ekonomiye zarar verebilir. Yeni sistem korkulduğu gibi şahsa bağlı olmayacak. Güçlü lideri kendiliğinden çıkaracak. İçinde bulunduğumuz pek çok krize rağmen ayakta durmayı başardık. Evet sonucu çıkarsa 2023’e koşarak gideceğiz. ‘Hayır’ sonucu çıkarsa Kılıçdaroğlu bize istifa davetinde bulunacak” dedi. Küçükkaya, Kılıçdaroğlu’nun istifaya davet etmeyeceği açıklamasını hatırlatması üzerine Turan, ısrarla edeceğini iddia etti.

Bu sistemin değişmesindeki en gerekli noktanın siyasi istikrarı sağlamak olduğuna vurgu yapan Turan, Cumhuriyet tarihindeki 65 tane Hükümetin 35 tanesinin ömrünün 1 yıldan az sürdüğünü belirterek, bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasını sağlamak amacıyla da sistemin değişmesi gerektiğini söyledi. Turan; “En büyük yanlış anlaşılma olduğunu düşündüğümüz şey olan Cumhurbaşkanı her şeyi yapsın diye değil, bu ülkede bir daha darbeler, ekonomik krizler olmasın ve istikrar yerleşsin diye sistem değişikliğine gidiyoruz” dedi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech