Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünüvar’dan Kadın Yönetici Kıyası

Ünüvar’dan Kadın Yönetici Kıyası

Ünüvar’dan Kadın Yönetici Kıyası

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile Belediye çalışanı kadınlar Balıkçı 286’da düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Düzenlenen kahvaltıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar; “Valilikte kadın Vali Yardımcısı, Rektör Yardımcısı yok ancak Belediye’de 3 tane kadın Başkan Yardımcısı var” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile düzenlenen kahvaltı etkinliğe belediye kadın çalışanlarının yanı sıra Çanakkale’nin kadın muhtarları, kadın STK temsilcileri ve Osnabrück’ten gelen kadın heyet de katıldı. Etkinlik öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği için Ankara’ya giderken Türk Metal Sendikası’nın kadın üyelerini taşıyan yolcu otobüsünün kaza yapması sonucu yaşamını yitiren 7 kadın anısına saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından, Belediye Başkan Vekili Bilge Şimşek ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar tarafından konuşma yapıldı. Gerçekleştirilen konuşmada Şimşek, kadınlar için birlik mesajı verirken, Ünüvar ise Çanakkale’deki kadın yöneticilerin azlığına vurgu yaptı.

İlk olarak kadınların her zaman ezildiğine ve bunun için birlik olması gerektiğine vurgu yapan Şimşek; “Eşitlik, adalet, özgürlük hep beraber kadınların ve gençlerin arzusuyla gelecek. Bundan sonraki günlerde kadınların sesinin daha çok çıkacağını, hiç bir zaman kesilemeyeceğini yürekten inanıyorum, gününüz kutlu olsun. Ekonomide her zaman erkekler daha önde, kadınlar bastırılıyor. İşten çıkarılma olacağı zaman ilk önce kadınlar çıkarılıyor. Her yerde önce kadınlar öne sürülüyor. Ama bizler birlikte olup el ele kenetlenirsek her zaman dimdik ayakta olmaya devam edeceğiz. Birbirimizi kıskanabiliyoruz bu yapımızda var ama gerektiğinde birimizin canı yandığında hepimiz el ele olup kenetlenebiliyoruz. O yüzden sonuna kadar birlikte olmaya devam” diye konuştu.

“KADINLARA GÖREV VEREN BAŞKANIMIZ İLE GURUR DUYUYORUM”

Şimşek’in ardından Türkiye’de ve Çanakkale’de kadın yöneticilerin azlığına dikkat çekerek, Çanakkale Belediyesi kadı yöneticilerin fazlalığına vurgu yapan Ünüvar ise; “Türkiye’de 550 milletvekilinin sadece 82’si kadın. 280’e yakın üniversitede sadece 9 rektör kadın. 81 ilin ikisi kadın Valiydi biri FETÖ’den içeri alındı. 81 ilde güzide bir tane kadın Vali var. Dolayısıyla kadının güçlenmesi, elbette pozitif ayrımcılık adına bir şeyler yapılabilir ama biz kadınların kendimizi geliştirerek, eğiterek güçlenip karar mekanizmalarında yer almak için talep ederek yapmak durumundayız. Çanakkale gerçekten şanslı bir şehir. Bunu siyaseten buradayım diye söylemiyorum. Çanakkale’nin yönetimine bakın; bir tane bile kadın Vali Yardımcısı, bir tane bile kadın Rektör Yardımcısı yok ama bu şehirde 4 tane başkan yardımcısından 3’ü kadın… Ben o kadınlara en üst kademede görev veren Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan ile gurur duyuyorum” dedi.

Eren Aşnaz

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech